Lise Öğrencilerine Samsun Kariyer Eğitimi Programı Başladı

Samsun’da lise düzeyindeki öğrenciler başlatılan projeyle eğitim öğretim dönemi boyunca, kariyer eğitiminin önemini kavrayarak gerek akademik hayatlarında gerekse çalışma hayatlarında ihtiyaç duyacakları sertifikalara sahip olacak.

Lise Öğrencilerine Samsun Kariyer Eğitimi Programı Başladı
16 Kasım 2023 - 16:43
Proje Samsun Valiliği himayesinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, KOSGEB ve İŞKUR iş birliğiyle yürütülüyor.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılan planlamalar ile il genelindeki 9. sınıf öğrencileri Halk Eğitimi Merkezlerinin yüz yüze ve çevrimiçi eğitimleriyle İş ve Sosyal Hayatta İletişim ile Diksiyon; 12. sınıf öğrencileri ise KOSGEB sistemi üzerinden Geleneksel Girişimcilik ve İleri Girişimcilik kurslarına yönlendiriliyor. Kursa katılım sağlayan ve başarı gösteren öğrencilerin sertifikaları eğitim öğretim yılı sonunda öğrenci karneleri ile verilecek.
Ayrıca eğitim öğretim yılı sonuna kadar 24 lisede öğrenim gören öğrenciler için akademik ve iş hayatına yönelik uzmanlar eşliğinde kariyer günleri düzenleniyor.
Projeyle her eğitim öğretim yılında her öğrencinin en az bir kursa katılım sağlaması hedefleniyor.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum