Reklam
Reklam
Reklam

Lig Radyo'nun Konuğu Oldular

Yılport Samsunspor A. Ş. Yönetim kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Genel Menajer Mustafa Aztopal, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile futbolculardan Bahattin Köse ve Gökhan Alsan, Lig Radyo’da ‘Ajans Futbol’ yayınını gerçekleştiren Yetkin Etkin’in ‘Samsunspor Özel Programı’na konuk oldular.

Reklam
Lig Radyo'nun Konuğu Oldular
25 Mart 2020 - 21:06
Reklam
Programa katılan temsilcilerimiz ile birlikte Samsunspor’u masaya yatıran sunucu Yetkin Etkin, Samsunspor’un şampiyonluğa çok yaklaştığını ifade etti. Sunucu Yetkin Etkin, programına ilk olarak Yılport Samsunspor A. Ş. başkanı Yüksel Yıldırım’ı konuk etti. Vatandaşlarımızın ve taraftarlarımızın koronavirüse karşı tedbirli olmalarını isteyen Yılport Samsunspor A. Ş. Başkanı Yüksel Yıldırım, “Koronavirüs bir tek Türkiye’nin değil, tüm dünyanın global sorunu oldu. Ben 60 yaşına geldim. İlk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayım. Bizim hayatta olduğumuz dönemde 2. Dünya savaşından sonra oluşan ilk global salgın, bununla tüm dünya baş etmeye çalışıyor. Biz de yapabildiğimizi yapıyoruz ama hakikatten üzüyor. Evlerimize kapandık. Kurallara uyuyoruz. Evde kalmaktan insanların psikolojileri bozuluyor ama yapacak bir şey yok. Virüsü başka türlü yenemeyeceğiz. O nedenle evde kalalım ve sağlık kurallarına uyalım. Bir an önce bunu yok edelim. Kazanan biz olalım. Tekrar futbolda kaldığımız yerden devam edelim ve ligi lider olarak bitirelim istiyoruz” dedi.
Türkiye’de Atatürklü Arması Olan Tek Takımız
Ardından sunucunun sorularını cevaplayan Yılport Samsunspor A. Ş. başkanı Yüksel Yıldırım, Samsunspor’a geliş sürecini anlattı. Yüksel Yıldırım, “Ben her ne kadar Sivas doğumlu olsam da, 2,5 yaşından itibaren Samsun’da büyüdüm. İlk, orta ve liseyi Samsun’da okudum. Sonra üniversiteyi İstanbul’da bitirdim. Çocukluk yıllarında bizim aşkımız Kırmızı-Beyazlı Samsunspor’du. Onların maçlarıyla büyüdük. Sonra üniversite, Amerika derken, uzun yıllar yurt dışında kaldık ve sonra geri döndük. Ardından Samsunspor yönetimine girdik. İsmail Uyanık döneminde 2 yıl çalıştım. Samsunspor’da 1996 – 1998 yıllarında çok başarılı işler yaptık ama aradan geçen yıllarda maalesef Samsunspor çok iyi konumdan bizleri üzen bir takım durumuna düştü ve neredeyse ikinci lige düştükten sonra kapanma noktasına gelmişti. BAL ligine gidecekti. Bizim de bunlara gönlümüz el vermedi.
O zamanlar eski başkanımız İsmail Uyanık ile bir araya gelip, ‘Samsunspor’u alalım ve yönetelim’ istedik. O zaman da ben şart koşmuştum. Samsunspor’un şirketleşmesini istedim. Ben de şirketleştikten sonra Samsunspor’un sahibi olursam gelirim demiştim. Samsunspor sevgisini biz şirketleştirerek daha verimli hale getirelim istedik. O nedenle de ben Samsunspor’a geldim. Türkiye’de armasında tek Atatürk olan futbol takımıyız. Bu bizim için çok önemli. Böyle bir armanın yok olmasına asla gönlüm el vermezdi. Çocukluğumun takımı. Samsun büyük bir şehir. Büyük bir taraftar topluluğu var. Şu anda maçlarımızı 20-25 bin kişilik seyirciye karşı oynuyoruz. Türkiye’de Süper Liglerde bile bu seyirciye ulaşan takım sayısı çok az. Aynı zamanda burada altyapı için çok önemli fırsatlar var. Bütün bunları bir araya koyduğunuzda ortaya çok güzel bir fırsatın olduğunu görüyoruz. O fırsat ya öldürülecek ya da yaşatılacaktı. Bende onu yaşatmayı seçtim ve büyük paralarımı da harcayarak önce Samsunspor’u kapanmaktan kurtardım. Geçen seneyi biz ‘Uyanış Sezonu’ diye adlandırdık. Samsunspor’u uyandırdık. Bu sezon da ‘Yükseliş Sezonu’ yaptık. İnşallah seneye de ‘Şahlanış Sezonu’muz olacak.
Sonuçta Samsunspor’un eski günlerine dönmesi için bütün altyapısı yapıldı. Halen daha yapılıyor. Benim Samsunspor’a gelmemin kısaca bir özeti budur” diye konuştu.
Geçen sezon istenilen başarıyı yakalamadıklarını belirten Yüksel Yıldırım, “Geçen sezon direk bir üst lige çıkacağız diye kulübü aldık ama başarılı olamadık. Çıkamamamızın bazı sebepleri var. Öncelikle hakemler, bunlar bizim en az 10 puanımızı yedi. Bizim 3 puanla kaybettiğimiz şampiyonluğu çok rahat kazandığımız yerde yapamadık. Daha sonra beklediğimiz oyuncu yapısı oluşmadı. Birbirine benzer oyuncuların olduğu görüldü. Maalesef geçen sezon ben futbol işine hiç girmemiştim. Sadece finanse ediyordum. Tüm yetkiler İsmail Uyanık’taydı. O da kendi ekibiyle gelmişti. Ama maalesef olmadı. Bu bana çok pahalıya patladı. Sonrasında da aramızda biraz gerilmeler oldu. 2 hoca gönderildi. Başarı olmadı. Bende mecbur kaldım ve kolları sıvadım futbolun içine girdim. Sonuçta yönetim kurulu ve transfer komitesi kurarak, ‘biz bu sene nasıl yapalım’ dedik. Önce herkes bize ‘İkinci ligde ikinci lig hocası alınır’ dedi. Ama biz bunu denemiştik. Bilinen ve başarısı olan birisiyle yola çıkmak istedik. 1-2 tane çok üst düzey Süper Lig hocasıyla görüştük. Kabul etmediler. Sonra İrfan Buz hocamızla uzun bir konuşmadan sonra anlaştık. Takımın başına geldi. Biz ona transfer listesini verdik. O baktı içinden beğendiklerini söyledi. Birkaç tane de isim önerdi. Sonuçta biz takımı transfer komitesi ve hoca scoting çalışmasıyla beraber oluşturduk. Ama maalesef 10’uncu haftada hocamız istifa kararı aldı. Çünkü istediğini yapamıyordu. Başarılı olamayacağını gördü. 6 galibiyet, 4 beraberlik ve sıfır mağlubiyetle bıraktı. İrfan hocamız çok anlamlı bir yerde takımı bıraktı. Dedi ki, ‘Benim bıraktığım takımda hiç mağlubiyet yok’ ‘Başarısızım’ dememek için de gitti. Manisa Futbol Kulübü’nün de 6 puan gerisindeydik. Ondan sonra hoca arayışlarımız başladı. Aramızda da tartışmalar ve anlaşmazlıklar vardı. Ben tamamen yetkiyi elime aldım. İsmail başkan tamamen ortaklıktan ayrıldı. Ben de Samsunsporumuzun evladı gibi saydığı Ertuğrul Sağlam’a gittim. Oturduk uzun bir görüşmeden sonra kendisini ikna ettik. Süper Lig’de şampiyon olmuş bir hoca, Türkiye’de bir kariyeri var. O hocayı Süper Lig’den alıp, birinci ligde değil, ikinci lige getirdik. Ertuğrul hoca burada bana inandı, koyduğum vizyona inandı. Ondan sonra da bir projeye inanarak geldi. Bu proje sebebiyle biz hocamızla 5 yıllık bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşma belki de Türkiye tarihinde bir ilktir. Çünkü hoca kendini ispat etmiş. Eşi Samsunlu. Burada bizim beklentilerimiz aynı. Biz bir projeyi önüne koyduk ve inandı. Hocamız ilk yarının bitimine 4 maç kala geldi ve takımın başına geçti. Maalesef bir Yeni Çorumspor yenilgisi aldık. O hafta da sakatlarımız ve kart cezalarımız vardı. Ama ondan sonra başladığımız bir galibiyet serisini sürdürüyoruz. Şu anda 12 hafta üst üste galibiyet aldık” şeklinde konuştu.
Bu Sezon Rekorlarla Şampiyon Olmak İstiyoruz
Bu sezon rekorlarla şampiyon olmak istediklerini ifade eden Yüksel Yıldırım, “Biz Türkiye rekorunu kırmak istiyoruz. 17’de 17 yapmak istiyoruz. Bir maçta ilk yarının son maçının galibiyetini de katarsak 18 maç üst üste kazanmış olacağız. Bu da bir Türkiye rekoru olacak. İnşallah Altınordu takımının da 81 puanlık şampiyonluk rekorunu da kıracağız. Şu anda 73 puandayız ve 6 maçımız daha var. Hepsini kazanırsak 91 puanımız oluyor. Bir de üstüne üstelik ballı börek yapmak için Bahattin Köse’nin 19 golü var. Hem puan rekoru kırmak hem gol kralı çıkartmak hem de şampiyon olmak istiyoruz. Bunları yapan inşallah Ertuğrul hocamız olacak. Bende bu kulübün başkanı olarak böyle bir hedefle yola çıktık. Çok profesyonel çalışıyoruz. Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal tam yetkili çalışıyor. Teknik Menajerimiz Yücel Uyar tamamen altyapıya odaklandı. Akademiyi canlandırdık. Transfer komitemiz, yönetim kurulumuz tamamen profesyonel bir şekilde çalışıyor. Bende arada bir Samsun’a gidiyorum ama İstanbul’dan her şeyi takip ediyorum. Sonuç olarak biz yönetim olarak çok iyi bir konumda olduğumuzu söyleyebilirim. Bunu A.Ş. olarak yönetiyoruz. Futbol takımı var, bir dernek takımı değil. Her şeyi ölçerek biçerek yapıyoruz” dedi.
İlk amaçlarının ikinci ligden çıkmak olduğunu belirten Yüksel Yıldırım, “Kadroda bir mühendislik yapıyoruz. Samsunspor’u ileride Türkiye görecek. Biz bir farklılık oluşturacağız. Türkiye’de tam manasıyla yapılmadı yapılamıyor. İleride Türkiye’nin ender takımlarından biri olacak. Bu başarının baş mimarı Ertuğrul hocamız. Ondan sonra da yaptığımız transferler ve oyuncular bu uyuma adapte oldular. Ekip olarak çok iyi konuma geldik. Tam bir kolej takımı gibi kenetlendi. Yedek kulübesinde oturan arkadaşlar bile takımla birlikte sahada oynuyormuş gibi bir pozisyondalar. Herkes hazır, alınma, küsme yok. Bu sene mükemmel bir birliktelik yakaladık. Bunun sonu artık şampiyonluk. Samsunspor vizyonunu, misyonunu ve değerlerini yeni baştan belirledi. Artık biz bu 3 tanım altında hareket ediyoruz. Bizim ilk amacımız bu ikinci ligden bir an önce çıkmak. Bunu inşallah ligler tekrar başladığı zaman çıkacağız. Başlamazsa da biz artık 10 puan farkla artık herkesin bizi şampiyon gibi görüyor. Bizim tekrar bu ligde kalmamız söz konusu olamaz. Gerekiyorsa haklarımızı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve FİFA’da ararız. Samsunspor’un bu seneki şampiyonluğunu kimse engellememesi lazım. Buna TFF de dâhil. Biz birinci lige çıktığımızda bizim ilk hedefimiz Süper Lige çıkmak olacak. Bunun için biz tekrar kadro mühendisliği yapacağız. Biz şu an aksayan yerlerimizi biliyoruz. Elimizde çok iyi oyuncular var. Bunları yeni gelecek yabancı oyuncularla karma yapıp birinci ligden Süper Lig’e çıkaracağız. Ondan sonra bizim esas hedeflerimiz başlıyor. Süper Lig’de bizim yapmak istediğimiz Avrupa kupalarına gidebilmek” diye konuştu.
Altyapıya Önem Veriyoruz
Altyapıya çok önem verdiklerinin altını çizen Yüksel Yıldırım, “Çok önem verdiğimiz bizim altyapı tesisleşmemiz var. Şu anda Samsun’da yeni bir tesis yapıyoruz. Herkesin para diye ağaca çıktığı dönemde biz para harcayarak tesis yapıyoruz. Bu gençlere verdiğimiz önemi gösteriyor. Eski Samsunspor’da da böyleydi. Celiller, Serkanlar, Ercanlar, İmdatlar gibi altyapıdan çıkan oyuncular vardı. Biz o efsaneyi tekrar geri getireceğiz. Altyapı için Belçika’nın Genk takımıyla bir anlaşma yaptık. Her ay geliyorlar bizde 1 hafta kalıp altyapıdaki oyuncularımızı çalıştırıyorlar. Biz bir sistem kuruyoruz. Genk’in altyapısı bizim hoşumuza giden bir yapıydı ve bizde bunu uygulamaya geçiriyoruz. Bu Samsunspor’un iskeletini oluşturacak oyuncuların temeli olacak. İleride Samsunspor’un iskeleti Samsunlu çocuklarla olacak. Yoksa biz taşıma suyuyla değirmeni döndüremeyiz. Bu kadar transferlere para harca sonra bizim Fenerbahçe ve Galatasaray’dan bir farkımız olmaz. Bu kadar borcu da ben şahıs olarak da kaldıramam. Şirket olarak yönetiyorsak bu şirket kendi değerleriyle duracak, para kazanıp yarın biz Türkiye’de belki ilk defa vergi veren bir futbol kulübü olacağız. Bunu da inşallah altın harflerle tarihe yazacağız” şeklinde konuştu.
Avrupa’daki birçok büyük takımların modellerine baktıklarını belirten Yüksel Yıldırım, “Futbol takımı olarak tamamen Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. bağımsız ve yüzde 100 benim sahip olduğum bir şirket. Dernekle tamamen organik bağları var ama farklı. Biz kulübümüzün şimdi modelini kuruyoruz. Dünyadaki birçok kulüpleri çalışıyoruz. Hem yönetim bazında hem altyapı bazında hem de A takımının kuruluş ve oynayış tarzında. Ertuğrul hocanın vizyonuyla bizlerin ilişkileriyle bakıyoruz. Borussia Dortmund, Redbull Leipzig, Benfica, Porto, Sporting Lizbon, Atletico Madrid, Genk modellerine bakıyoruz. Her sene şampiyonluğa oynayan ve her sene altyapıdan futbolcu yetiştiren, satıp para kazanan takımlara bakıyoruz. Bizde Samsunspor’u bu tür bir takım yapacağız. Bizim vizyonumuz bu. Zaten stadımız 33 kişilik. Şimdi biz 20-25 bin kişiye oynuyoruz. İnşallah bu Süper Lig’de 25 binin altına düşmeyecek. Artık kombinelerini yıllık satmış olan bir Anadolu kulübü olacağız. Hiçbir devlet desteği olmayan bir kulüp olacağız. Her şeyiyle Türkiye’yi biz Avrupa’da Atatürk armasıyla temsil edeceğiz” dedi.
Koronavirüsün bütün dünyanın başında çok büyük bir tehlike olarak durduğunu belirten Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, “Ülkemiz de bundan etkileniyor. Umuyorum olabilecek en kısa sürede aşılır. Çok fazla da bilgi dolaşıyor. Bazen ürkütücü bilgilerde dolaşıyor. Olabilecek en bilimsel şekilde çözülmesini ümit ediyoruz. Bizde birey olarak her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Toplum olarak da bunu başarabilirsek çünkü bazen olumsuz örneklerde de karşılaşabiliyoruz. Umuyorum ki en kısıtlı sürede bu bela aşılır” diye konuştu.
Takımda çok doğru bir kadro mühendisliğinin olduğunu ifade eden Mustafa Aztopal, “Bizimle beraber bu işi yürüten scouting ekibinde çok değerli arkadaşlarımız var. Onların katkısı, bizlerin uyumlu çalışması, özellikle sezon başından sonra tekrar devre arasında yapılan takviyelere de bakarsak 5 oyuncu getirdik. Bu 5 arkadaşımız Veli Çetin, Burak Çalık, Recep Burak Yılmaz, İbrahim Halil Çolak ve Muhsin Yıldırım takıma diğer arkadaşlarıyla beraber bu galibiyet serisine çok büyük katkı sağladılar. Doğru bir çalışma yaptığımızı bir kere daha ortaya koymuş olduk. Çünkü hoca ve ekibiyle, ben ve scouting ekibiyle o kadar uyumlu bir halde çalışıp Yüksel beyden de bunun onayını aldığımızda ortaya çok değerli bir çalışma çıktı. Bunun sonucunu da görüyoruz. Geçen seneden kalan arkadaşlar, bu sezon başında ve devre arasında gelen arkadaşlarla beraber bu noktaya işi getirdik” şeklinde konuştu.
Kısa Vadedeki Hedefimiz Samsunspor’u Süper Lige Çıkarmak
Samsunspor’u kısa vadede Süper Lige taşımak istediklerini belirten Mustafa Aztopal, “Samsunspor, Süper lig tarihinin kurulduğundan bu yana puan sıralamasında ligin ilk 10’un da yer alan bir takım. Geçmişe baktığınız zaman çok büyük izler bırakmış bir camia. Dolayısıyla yeri platform olarak Süper Ligdir. Hepimizin bildiği yaşadığı süreçlerden dolayı Samsunspor şu an ikinci ligde ama artık hızlı adımlarla biz olması gerektiği yere götürüyoruz. Başkanımızın da dediği gibi şirketleşme ve kulüp modeliyle olabildiğince şeffaf, olaylara çok pratik yaklaşan, tamamen dünyadaki tüm kulüplerle çok kısa bir süre içerisinde çok kolaylıkla entegre olabilen bir kulüp yapısına sahibiz. Dolayısıyla işleyişimiz son derece profesyonel. Bu profesyonel yapıda da bize bir tek şey düşüyor. Samsunspor’u sağlanan bu mali şartlarla başarıya ulaştırmak ve kısa vadedeki hedefi de Samsunspor’u Süper Lig’e çıkarmak” dedi.
Samsunspor’un çok kıymetli bir taraftara sahip olduğunun altını çizen Mustafa Aztopal, “Çok seveni olan bir takımız. Hangi deplasmana gitsek, deplasman tribünlerine sığmayan, ev sahibi tribünlerine bile giren, bizi yollarda karşılayan, Samsun’da maça giderken bizi yollarda uğurlayan ve stadyumda oluşturabilecek en iyi ambiyansı oluşturan çok güzel bir taraftar topluluğuna sahibiz. Kendi taraftarı dışında da özellikle o değerli armasındaki Atatürklü armasından dolayı da tüm Türkiye’de ayrıca bir sempati uyandıran bir kulüp. Bunun değerini bilip bizim de bu kulübü Yüksel başkanın önderliğinde olabilecek en iyi yere getirmemiz lazım” diye konuştu.
Koronavirüs ile ilgili tedbirlerin çok sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizen Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, “Belki de 100 yılda bir başımıza gelecek sıkıntılı bir süreci yaşıyoruz. Gündemi çok yakından takip ediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü yeni bir yayın yaptı. Salgının çok şiddetli bir şekilde ivme kazandığını söyledi. Dolayısıyla dünyanın çeşitli yerlerinden ölüm haberlerini maalesef alıyoruz. Gençler salgının dışında değil gibi gözüküyor ama onlarda tehdit altında. Maalesef genç kesimde böyle bir rahatlık var. Bu rahatlık sonrasında daha farklı sıkıntılara sebep olabilir. Herkes bu salgının içerisinde. Çünkü bu virüs gençlerde, yaşlılarda, çocuklar da olabiliyor. En yeni maalesef İran’da 7 yaşında bir çocuğun virüsten dolayı ölüm haberi geldi. İş farklı bir boyuta doğru gidiyor. Ondan dolayı herkesi biraz daha hassas olmaya, tedbirleri de çok sıkı bir şekilde uygulamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Koronavirüs’te testleri pozitif çıkan Galatasaray ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ve eşi Nadide Albayrak ile Teknik Direktör Fatih Terim’e geçmiş olsun dileklerini ileten Ertuğrul Sağlam, “Ben Samsunspor’da oynarken 1992 yılında Fatih hocamızda Ümit Milli Takım antrenörüydü. Samsunspor’dan Ümit Milli Takıma gittiğim dönemde benim antrenörlüğümü yapıyordu. Daha sonra Sepp Piontek’in ayrılmasından sonra A Milli takımın başında Polonya ve Norveç maçlarına çıktı. Norveç maçı da benim hayatımın dönüm noktasıdır. Norveç maçı benim hayatımda ilk defa 11’de başladığım maçtır. Namağlup Norveç’i 2-1 yenerek onlara ilk mağlubiyetini Fatih hocayla beraber tattırdıydık. Ondan sonra da A Milli Takımdaki beraberliğimiz uzun yıllar devam etti. Hayatımızda da Fatih hocamızın önemli bir yeri vardır. Futbolumuza da değer katmıştır. Dileğimiz inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşup aramıza dönmesidir” dedi.
Matematiksel Olarak Garantilemeden ‘İş Bitti’ Diyemeyiz
Ligde 10 puan farkla lider ama yine temkinli davranmak zorunda olduklarını ifade eden Yılport Samsunspor A. Ş. teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, “12 maç üst üste kazanmak, rakibimiz olan Manisa Futbol Kulübü ile 10 puan fark ve kalan 6 maç var. Bu durumdan sonra bizim şampiyonluğu bırakmamız çok büyük sürpriz gibi görünüyor. Bu verilen ara tabii ki hiç birimizin istemediği bir araydı. Ama taraftarlarımız şundan emin olsun ki, Allah’ımız inşallah bize bu sıkıntılı süreci en kısa zamanda atlatmayı nasip eder. Ondan sonra her şey normale döner. Hepimizin büyük keyfi olan futbolla tekrar hep beraber işimize döneriz. Biz yine bu işimizi en iyi şekilde devam ettirip inşallah taraftarımızın da istediği o şampiyonluğu alırız. Ama ondan daha önemli işler var. Bu süreçten en az zararla çıkıp yeniden normal hayata dönmemiz lazım. Sorumlu insanlar gibi davranalım. Bakanlığımızın, bilim kurulumuzun, bilim adamlarımızın ve doktorlarımızın direktiflerine uyalım. Evde kalalım, sağlıklı kalalım. 15 Şubat tarihinde deplasmanda oynadığımız Manisa Futbol Kulübü maçına biz 2 puan önde gittiydik. O günkü maçı kazanıp puan farkını 5’e çıkardık ve yine o hafta içinde bir maç daha oynadık. Oradan da yine biz kazanıp rakibimiz kaybedince puan farkı 7’ye çıktı. Moral ve motivasyon olarak üste çıktık. Rakibimiz aşağıya indi. Ondan sonra iş biraz daha kolay oldu ama yine temkinli davranmakta fayda var. Matematiksel olarak garantilemeden de ‘iş bitti’ diyemeyiz. Büyük bir avantajımız var. Bu saatten sonra da bunu bırakmayız” diye konuştu.
İkinci ve üçüncü lig Kulüpler Birliğinin kalan 6 maç ile ilgili kendilerine bir şey söylemediğini belirten Ertuğrul Sağlam, “Bu tür kararlar alınırken bu işin ana merkezinde olan insanlara pek danışılmaz. Avrupa şampiyonasının ertelenmesinden sonra bir zaman dilimi oluştu. Artık haziran ayında da maç oynanabilir. Bu süreci bir görmek lazım. İnşallah bu sıkıntılı süreci atlatacağız” şeklinde konuştu.
Futbolcumuz Gökhan Alsan ise, “Sezona iyi başladık. Manisa Futbol Kulübü çok ekstra bir şekilde ilerliyordu ve o bizim motivasyonumuzu düşürüyordu. Ertuğrul hoca geldikten sonra inanılmaz bir ivme yakaladık. Takımdaşlık ve aile ortamı çok iyi oldu. Ondan sonra her şey çok güzel gitmeye başladı. Herkesin bireysel olarak performansı tavan yaptı. Benim de performansım tavan yaptı. Sezon başı Samsunspor’a geldiğimde ufak bir sakatlığım vardı. Biraz onun sıkıntısını yaşadım. Ama bunu dile getirmek mümkün değildi. Bileğimde kemik ödemim vardı. Bunu futbol oynayan herkes çok iyi bilir. Hiçbir şekilde bana hareket ettirmiyordu. Sürekli antrenmanlara ve maçlara 2’şer tane ilaç içerek çıkıyordum. O yüzden 6-7 hafta performansımda çok sıkıntı oldu. Ama ondan sonra çok şükür iyiyim” şeklinde konuştu.
Son oynanan maçtan taraftar olmadığı için zevk almadıklarının altını çizen Gökhan Alsan, “Biz son maçı taraftarsız oynadık. Taraftarın bizi ne kadar ittiğini son maçta gördük. Son maç keyifsiz bir maç oldu. Taraftarımız bizi ateşliyordu. Taraftarın olmaması bizi olumsuz yönde etkiledi. Burada yaşayacağımız şampiyonluk çocuklarımıza anlatacağımız en iyi şampiyonluklardan olur. Burası büyük bir camia. Burada herkes başarıya aç. İkinci ligde 24-25 bin seyircili maç oynamak çok zor. Ben bu yüzden burayı tercih ettim. Bana üst liglerden de teklifler vardı ama buranın başarıya aç olduğunu bildiğim için benim de başarıya aç bir oyuncu olduğum için burayı tercih ettim. İkinci ligden, birinci lige oradan da hemen Süper Lige çıkmak istiyoruz. Böyle bir yapının içindeyiz. Bizde buna en iyi şekilde karşılık vereceğimizi düşünüyoruz. Bu seneye inşallah rekorlarla birlikte şampiyon olup, önümüzdeki senenin de planlamasında olmaya çalışacağım” dedi.
Samsunspor için oynamanın kendisi için gurur verici olduğunu ifade eden tecrübeli oyuncumuz Bahattin Köse, “Burada süper bir kulüp, süper bir taraftar ve stadyumu var. Bu liglere layık değil, Süper lige layık bir takım. Bu sene bizim için çok iyi geçti. 10 puanla şu an lideriz ve inşallah şampiyon olacağız. Seneye de direk çıkmayı hedefliyoruz. İnşallah her şey yolunda gider. Samsunspor’da kalmak isterim. Bir sene daha kontratım var. Seneye de herhalde bunun konuşulacağını düşünüyorum. En önemli golüm şampiyonluk maçında Manisa Futbol Kulübü’ne karşı attığım goldü. Takımın o maçtaki üçüncü golünü attım ama benim için önemliydi. Bir de deplasmanda İnegölspor maçıydı. İyi oynamıyorduk. Oyuna girdim ve golümü attım maçı 1-0 kazandık. Şampiyonluk geliyor. Herkes hazır olsun. Çok büyük bir kutlama yapacağız. Koronavirüs nedeniyle çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bunun için kısa bir zamanda çözüm bulunacağını biliyoruz. Herkes evinde kalsın. Zorunda olmadıkça dışarı çıkmayalım” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum