Let's Do It İl Temsilciliği Dünya Çevre Gününü Kutladı

Dünya üzerinde birçok noktada her yıl Eylül ayında düzenlenen Dünya Temizlik Günü çalışmaları ve atık bilinci oluşturmaya yönelik faaliyetler yapan Let’s Do It hareketi Samsun İl Temsilcisi Yusuf Dursun DURMUŞ 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutladı.

Let's Do It İl Temsilciliği Dünya Çevre Gününü Kutladı
04 Haziran 2020 - 17:14
Farkındalık Yaratacağız
İl Temsilcisi Yusuf Dursun şunları ifade etti; "Ülkemiz ve üzerinde yaşam sürdüğümüz küresel çevre adına bu yıl şehrimizde de gerçekleştireceğimiz Let’s Do It hareketini Samsun’da yapılandırmaya başladık. Ekolojik yaşamın, atık yönetiminin ve çevre bilincinin gitgide önem kazandığı şu dönemde globalleşmenin olumsuz getirisi olan çevre kirliliğine dikkat çekmek istiyoruz. Temiz hava, temiz su ve toprak her canlının hakkı. Let’s Do It İl Temsilciliği olarak bu yıl Dünya Temizlik Gününe kadar var gücümüzle atık farkındalığı yaratmak için çalışacağız.”
Çevre Dostu Herkesi Yanımızda Görmek İstiyoruz
Samsun’da büyük bir çevre temizliği etkinliğine imza atacaklarını belirten Dursun, "Bu yıl 19 Eylül Dünya Temizlik Gününde 17 ilçemizde farklı noktalarda çevre temizliği gerçekleştireceğiz. O gün sivil toplum kuruluşları, belediyeler, çevre platformları başta olmak üzere bu etkinliğe 7’den 70’e tüm çevre dostu gönüllüleri yanımızda görmek istiyoruz."
Editöre Not: Let’s Do It Nedir?
Let’s Do It!(Haydi Yapalım!) fikri 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da bir grup genç tarafından filizlendi. 3 Mart tarihinde 50.000 kişinin bir araya gelerek, ülkenin her yerindeki 10.000 ton çöpü 5 saat içinde temizledi. Eylemin görüntüleri bir anda yayıldı ve sonrasında da 'Tek Günde Temizlik!’ modeli 15 ülke tarafından şok edici sonuçlarla tekrar edildi.
Let’s Do It - World Clean Up kampanyası 21 Eylül 2019'da 180 ülkede düzenlendi ve 21 milyondan fazla insan katılım gösterdi. 2019 yılında ülkemizde 81 ilde 116 binden fazla insanın katılımıyla 790 ton katı atığı doğamızdan sadece 1 günde ayrıştırdık.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum