Kütüphane Konuşmaları Başladı!…

Samsun valiliğinden yapılan açıklamada; kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırmak ve çocuklar ile gençlerin akademik düzeydeki kişilerle buluşmalarının sağlamak amacıyla 2019 yılında "Kütüphane Konuşmaları" başlığı altında etkinlikler düzenlenmeye başlanmıştır.

Kütüphane Konuşmaları Başladı!…
07 Kasım 2022 - 11:23
Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından; öncelikle geleceğimiz olan çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın kütüphanelerden yararlanmasını sağlamak, kütüphane bilincinin kazandırmak, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırmak ve çocuklar ile gençlerin akademik düzeydeki kişilerle buluşmalarının sağlamak amacıyla 2019 yılında "Kütüphane Konuşmaları" başlığı altında etkinlikler düzenlenmeye başlanmıştır.
İlimizde bulunan akademisyenler aracılığı ile şehrin birikiminin şehrin insanıyla buluşmasını sağlayan bu etkinliğimiz süresince il merkezi ve ilçelerimizde bulunan kütüphaneler bünyesinde bugüne kadar 130 konuşma gerçekleştirilmiştir.
Samsun gençlerinin ve halkının ufkunu aydınlatacağı, onlar ile kütüphane ve kitaplar arasındaki köprüleri daha da sağlamlaştıracağı düşünülerek hayata geçirilen ancak pandemi süreci nedeniyle zorunlu olarak ara verilen etkinliğimiz, 2022 yılı Kasım ayı itibariyle yeniden başlatılmıştır.
Kasım ayı içerisinde aşağıdaki listede belirtilen program çerçevesinde toplam 17 kütüphanemizde 9 ana başlıkta konuşmalar gerçekleştirilecektir.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum