Kutlukent 80. Yıl İlkokulu Uluslararası Projede Yer Alıyor

Kutlukent 80. yıl ilkokulu, Erasmus + Ka 229 başvurusu onaylanan tek okul oldu.

Kutlukent 80. Yıl İlkokulu Uluslararası Projede Yer Alıyor
16 Aralık 2020 - 22:03
Tekkeköy ilçesinde bulunan Kutlukent 80. Yıl İlkokulu, Erasmus+ KA 229 projesinden onay alan Samsun’un tek ilkokulu oldu.
İlgili projede, ülkemizi temsil eden Kutlukent 80. Yıl İlkokulunun yanı sıra İngiltere’den (Appleby-In-Westmorland, United Kingdom) Bolton Primary School, İtalya’dan [San Giovanni Rotondo (FG), Italy ICS "Pascoli-Forgione"] San Giovanni Rotondo, İspanya’dan (Castelldefels, Spain) Escola Els Pins, Yunanistan’dan (Rhodos-Greece)
3rd Primary School of Rhodes ve Bulgaristan’dan (Varna, Bulgaria) Vtoro OU “Nikola I. Vapcarov” okulları yer almaktadır.
Kutlukent 80. Yıl İlkokulunun 2020-1-UK01-KA229-079003_6 proje numarası ile kabul edilen projesi, “Voices of the Earth; VOTE”, küresel iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekmeyi, öğrencileri ve onların ailelerini, bulunduğu çevredeki okulları ve onların velilerini bu konularda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu amaca bağlı olarak da toprağın, suyun ve havanın temiz kalması için çalışmaların yapılacağı bir planlamaya ve etkinlik takvime sahip. Yaşanan pandemi ile yüz yüze eğitim öğretim yapılamasa da proje faaliyetleri online eğitim süreciyle başladı.
Okul proje koordinatörü ve yetkilileri, projenin başlangıç faaliyetlerinin detaylandırılması amacıyla 9 Aralık 2020 tarihinde online olarak partner okul koordinatörleri bir toplantı gerçekleştirdi. Buna göre öğrencilerin gerek proje konusuna adapte olmaları gerekse içinde bulunulan koşullarda motivasyonlarını artırmak için Aralık ayında “Yeşil Hediye-Green Presents” ile “Gelecek İçin Dilekler” etkinliklerinin yapılmasına karar verildi. Bunun için “sanal yeşil duvar” ve “geleceğe dilek” duvarları oluşturuldu.
Yeşil hediyenin amaç ve kriterleri okulun öğretmen ve öğrencileri ile paylaşılırken, oluşturulan yeşil hediyeler de “Green Presents” adlı sanal duvarda sergilenmeye başlandı.  Sergiyi projenin web sitesinden ziyaret açıldı.
Ayrıca okulun öğrencileri geleceğe dilek duvarına hem kendileri ve hem de tüm dünya için dileklerini, kullandıkları Web 2.0 araçları ve uygulamalarla internet etiği çerçevesinde bırakmaya başladılar.
Proje koordinatörü Belgin Tunç, Yaptığı açıklamada, “Projemize ait logo ve poster çalışmaları 2021 Ocak ayında yapılacaktır. Bunların tasarımının ardından projemizin duyurusu ilan ve afişlerle okulumuz bahçe ve duvarlarında yerini alacaktır. Proje çalışmalarının çok güzel bir enerji ile başladığını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Okulumuza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum