KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN Ömrü yeten inananlar olarak bizler bir “Kurban Bayramı”nı daha görmenin mutluluğu içerisindeyiz

04 Ekim 2014 - 17:21
KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Ömrü yeten inananlar olarak bizler bir “Kurban Bayramı”nı daha görmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Türk-İslam coğrafyasının zulüm, gözyaşı ve endişe içerisinde geçireceği bir bayram daha…

Dünya Müslümanlarının, özellikle Ortadoğu’nun ve Türk Coğrafyasının adil ve kalıcı bir barışa, sağlam bir uzlaşıya ihtiyacı olduğu bu zor günlerde inançlı birer Türk Evladı olarak bizler; “Manen sorumluluğunu omuzlarımızda hissettiğimiz topluluklar/coğrafyalar üzerinde yaşayanların huzuru, barışı ve bekası açısından endişe duymaktayız.

Orta Asya’dan bu güne tarihin bizlere acımasızca öğrettiği “Türkün Türkten başka dostu yoktur” nasihatı/öğretisi ile büyüyen bizler meclisten geçen son tezkere ile yine sonunu göremediğimiz sisli bir yolun başındayız.

Tezkerenin, muhtemel bir Suriye-Türkiye savaşına dönüşmemesi bölge ve komşularımızla olan ilişkilerimiz açısından çok önemlidir.

Nihayetinde Suriye’deki iç çatışma ve zulüm kabul edilir bir durum olmamakla birlikte, bu zulüm Suriye ile bir savaşa girecek suni ortam yaratmak için nedenler yumağı oluşturularak, küresel güçlere taşeronluk yapacak bir seviyeye getirilmemelidir.

ABD’nin tezlere kararı ile ilgili olarak “memnuniyet duyuyoruz” söylemleri bölge için endişelerimizi iki katına çıkarmıştır. Çünkü ABD’nin Ortadoğu’da ki politikaları nedendir bilinmez bölgeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir.

Türk-İslam dünyasının ve Ortadoğu’nun sınavdan geçtiği bu kritik dönemde, yaşanan kaos, çatışma ve terörizm karşısında sembolik ve göstermelik tepkilerden öte gidememiştir.

Bölge ile ilgili küresel güçlerin denge politikaları ile çıkar ve otorite sağlama çabaları hariç, küresel vicdan ve Türk-İslam şuuru gerektiği kadar etkili olamayarak, inisiyatifi elinden kaçırmış, İslam toplumları/ülkeleri adeta sessizliğe gömülerek, görmezden gelerek, korkarak sırf kendi yönetimlerini/makamlarını korumak adına kabuklarına çekilmişlerdir.

Türkiye’nin ve Ortadoğu topraklarının adil ve kalıcı bir barışa; sağlam ve sürdürülebilir bir uzlaşıya ihtiyacı olduğu muhakkaktır.

Bu uzlaşı ve barış Türkiye’nin ve dolaysıyla bölge ve Türk coğrafyasının huzur ve bekası açısından da önemli ve şarttır.

Aziz Türk Milletinin ve Müslüman/Türk coğrafyasının savaşlar/çatışmalar/terörizm yerinerefah/kalkınmışlık/çağdaşlık ile anılacağı günlerin özlemi içerisindeyiz.

Birlik barış ve huzur en büyük dileğimizdir.

Bu vesileyle akrabalarımın, dostlarımın, hemşehrilerimin, basın emekçisi ağabey ve kardeşlerimin, Anadolu’yu son yurt olarak benimsemiş ve diğer Türk coğrafyasındaki aziz Türk Milletinin, İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramını içtenlikle tebrik eder, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

Kurban bayramımız mübarek olsun…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum