Krizden Çıkışın Formülü Üreten Türkiye

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu, ekonomik krizden çıkışın üreten Türkiye modeline dönmekle olacağının ifade ederek, "Sanayide üretimin durma noktasına geldi. Çare ekonomide yanlış politikaları değiştirmek. Çare değişimden geçiyor" dedi.

Krizden Çıkışın Formülü Üreten Türkiye
25 Kasım 2021 - 12:24
Üretmeden Tüketiyoruz
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu, Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların kur dalgalanmasıyla açıklanamayacağını belirterek, "Bugün yaşadığımız ekonomik buhranı faiz - döviz dengesizliği ile anlatmak yada açıklamak, 'Cambaza bak' demektir. Bu önemli bir etkendir ancak bugünlere gelirken yapılan siyasi hatalar unutulmamalı. Üreticiyi cezalandırır gibi bir yönetim anlayışı sonucunda, üretmeden sadece tüketen bir ülke olduk. Bu dışa bağımlığımızı arttırdı. Ekonomi yönetimindeki inatlaşma da bizi ekonomik krizin içine sürükledi" diye konuştu.
5T İle 5. Viteste Bir Ekonomi
Krizden çıkışın üreten Türkiye modeline dönmekle olacağının altını çizen TDP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hatipağaoğlu, "Biz yeni kurulmuş bir parti olsak da kalkınma projelerimiz hazır. Tarım, turizm, teknoloji, tekstil formülünü kapsayan bir üretim anlayışının yanısıra tassarrufun yer aldığı 5T politikasıyla ülkemizi, beşinci viteste giden bir otomobil gibi hızla büyüyen bir ekonomik refaha eriştirmek için Değişim kadroları olarak hazırız" diye konuştu
Sanayicinin Ucuz Hammadde Sıkıntısı Var
Dr. Hatipağaoğlu, sanayide üretimin durma noktasına geldiğini ifade ederek, "Sanayi üretimi büyük sıkıntılar yaşıyor. Sanayicinin isteği ucuz ham maddeye ulaşmak fakat bırakın ucuzu bazı meslek dallarında döviz dalgalanması nedeniyle hammaddeye ulaşamıyor. Tablo vahim. Öncelikle yakın geleceği öngörebilmek şart. Üreticinin sorunlarına acil pansuman yapılmazsa kötü günleri bile arar duruma gelebiliriz. Çare üretim. Çare üreticiye destek. Çare yanlış politikaları değiştirmek. Yani çare değişimden geçiyor" şeklinde konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum