Reklam
Reklam
Reklam

KÖYTÜR'ün İflası Onandı, 5 Bin Kişi Ekmeğinden Oldu

Kanatlı eti üretiminin köklü markalarından KÖYTÜR'ün iflasına ilişkin mahkeme kararı üzerinden iktidarın ekonomi politikasını eleştiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "şu zor dönede Samsun'da aileleriyle birlikte 5 bin kişi daha ekmeğinden oluyor.

Reklam
KÖYTÜR'ün İflası Onandı, 5 Bin Kişi Ekmeğinden Oldu
01 Ekim 2020 - 17:29
Reklam
Ama ekonomiyi yönetenler bu iflaslar karşısında parmaklarını dâhi oynatmıyor. Sahte fabrika açılışlarını bırakın, iflaslara bakın" diye konuştu.
Hancıoğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; KÖYTÜR firması, şehrimizin ulusal markalarından birisi ve uzun süredir mali zorluklar yaşıyor. Mahkeme'nin iflas kararıyla birlikte, kavak ilçemizdeki tesislerde 350 çalışan, tedarikçiler, nakliyeciler bir anda işlerinden oldular. Yaşam koşullarının giderek zorlaştığı, alım gücünün günden güne azaldığı şu zor dönemde Samsun'da, aileleriyle birlikte 5 bin kişi daha ekmeğinden oluyor.
KÖYTÜR'ün iflası, tedarikçi konumundaki kümesler için de tam bir kaos ortamı yaratıyor. Bu firma için üretim yapan yaklaşık 200 kümes büyük bir belirsizliğin içine sürükleniyor. Bu kümesler üretimi sürdürseler dahi, artık o ürettiklerini işleyecek bir tesis yok. Bu kümesler tarımsal kalkınma kredileriyle, 5 yıllık üretim taahhütleriyle açılmıştı. Şimdi bu taahhütler de yerine getirilemeyecek, kümes işletmecileri de batağa sürüklenecek.
Ülkemiz, Samsun'umuz, Kavak ilçemiz böyle bir tabloyu hak etmiyor. Bugün ekonomiyi yöneten anlayış, hala bu iflasları görmezden geliyor, sahte fabrika açılış törenleriyle gerçekleri gizlemeye çalışıyor.
Ve aynı irade, istediği anda istediği firmayı iflastan kurtarmak için kamu bankalarını seferber ediyor. Bunun en sıcak örneği, KÖYTÜR'le benzer süreci yaşayan ve bir talimatla bütün borçları devlet bankalarınca üstlenilerek iflastan kurtarılan firmadır.
Bu iflası sadece bir işletmenin iflası olarak göremeyiz. Bu şehrin, bir ilçenin ekonomisini çökertecek kadar tehlikeli bir sürecin işaretidir.
Bugün ekonomiye ilişkin pembe tablolar çizen iktidarı bu ve benzeri çöküşleri önlemek üzere göreve davet ediyorum."
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum