Reklam
Reklam
Reklam

Köy Köy Gezerek Tarim Eylem Planlarini Vatandaşlar İle Paylaşiyor

Göreve geldikleri andan itibaren hızlı bir şekilde teşkilatlanan ve covid 19 sürecinin tedbirleri dahilinde etkinlikleri ve ziyaretlerini gerçekleştirmeyi hedef alan Samsun DEVA Partisi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Reklam
Köy Köy Gezerek Tarim Eylem Planlarini Vatandaşlar İle Paylaşiyor
15 Haziran 2021 - 17:32
Reklam
Partililer Bafra, Vezirköprü, Tekkeköy ziyaretleri gerçekleştirerek, muhtarlar çiftçiler ve köylerin ileri gelen büyükleri ile istişarelerde bulunmuştu. Teşkilat, ziyaret programına Alaçam Doyran Köyü, Cırtlar Mahallesi, Çarşamba Dikbıyık Pazar yeri ve esnaf ziyaretleri son olarak ise Atakum Erikli Köyü ile devam etti.
Samsun İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk[si1] , Atakum ilçe başkanı Eyüp Bektaş, İl seçim işleri başkanı Hakan Cinel, İl kadın çalışmalar başkanı Münevver Uğurlu, il halkla ilişkiler başkanı Erol Taşkara, Arslan Akar ve Merter Akyıldız eşliğinde Erikli Muhtarı Hüseyin Sarı ve  köy halkıyla bir araya gelerek DEVA tarım politikalarını ve eylem planlarını anlattılar. Köye dönüş için gençlerin tarım üretimiyle alakalı verimlilik adına sigorta iyileştirmelerini, taşımalı eğitimin olumsuzlukları gibi konuları görüştüler. Köy halkının sıkıntılarını dinleyen partililer iletilen sorunlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Vatandaşlar hala yedaş ile sorunları aşamadıklarını, belediyeden istedikleri hizmetleri alamadıklarını ve köylerinde su sorunu olduğunu aktardılar.
İl Başkanı Türk; partisinin tarım ile ilgili ciddi çalışmalar yaptığını, çözüm için yapılabilecek bir çok iyileştirme olduğunu ve bunları tarımla uğraşan vatandaşlarımıza aktarmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade etti. Çiftçi borçlarının 2 yıl faizsiz olarak ertelenmesi, Mazot ÖTV sinin çiftçiye geri verilmesi, çiftçinin kullandığı gübrenin %50 sinin destek olarak geri verilmesi, çiftçinin topragına traftörüne haciz gelmemesi ve üretimin aksamaması, elektrigin çiftçiye daha ucuz verilmesi, sadece aracıların değil, çiftçilerin de kazandığı bir sistemin oluşturulması gibi eylem planları oldukça yapıcı ve en dikkat çeken çözümler arasında dikkat çekti.

 

 [si1]Hakan Cinel

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum