Reklam
Reklam
Reklam

Koronavirüsten Vefat Eden Döngeloğlu Aynı Gün Toprağa Verildi

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, dünya genelinde yaklaşık 250 bin insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yenik düştü. Döngeloğlu'nun cenazesi ikindi namazının ardından Edirnekapı Mezarlığına defnedildi.

Reklam
Koronavirüsten Vefat Eden Döngeloğlu Aynı Gün Toprağa Verildi
04 Mayıs 2020 - 03:28
Reklam
Cenazeyi Ailesi Aldı
Koronavirüs tedavisi sırasında durumu ağırlaşan ve yaşama gözlerini yuman Ömer Döngeloğlu'nun ölümü herkesi büyük bir yasa soktu. Başakşehir Devlet Hastanesi'nin morgundan Döngeloğlu'nun cenazesi ailesi ve yakınları tarafından alınarak mezarlığa götürüldü. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından merhum Ömer Döngeloğlu, Edirnekapı Mezarlığındaki aile kabristanlığından gözyaşları arasında toparlağa verildi.
Ömer Döngeloğlu Kimdir?
Ömer Döngeloğlu 1968'de Tokat Zile'de dünyaya geldi. İlkokulu Zile Altunyurt İlkokulu'nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Ömer Döngeloğlu, 1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu. Ömer Döngeloğlu'nun çalışmaları: Peygamberin İzinde, Allah'a Adanmış hayatlar, Yeryüzünün yıldızları, Sözün Miracı; DUA Allah Resulünü görenler, Peygamberimizin Dostları ve Mus'ab bin Umeyr'n üzerine oldu.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum