Reklam
Reklam
Reklam

Koronavirüs Salgını Medikal Sanayinin Önemini Hatırlattı!

Samsun Milletvekili Erhan USTA, Samsun’da medikal sanayinin desteklenmesini istedi.

Reklam
Koronavirüs Salgını Medikal Sanayinin Önemini Hatırlattı!
17 Mart 2020 - 19:04
Reklam
Daha önce bu konuda, önergeler veren, kanun teklifi sunan ve konuyu defalarca gündeme getiren USTA, koronavirüs salgını sonrası “seçim öncesi "Cumhurbaşkanının talimatıyla buradayız" diyenler, MEDİCLUST’tan desteğini çekenler, umarım işin şaka olmadığını ve stratejik önemini şuan anlamışlardır!” dedi. Usta’nın konuyla ilgili değerlendirmesi şu şekilde:
Koronavirüs Hayatı Felç Etti
Küresel anlamda korku ve panik yaratan koronavirüs salgını sadece insan sağlığını etkilemekle kalmamış, finansal piyasaları, reel sektörü ve toplum hayatını adeta felç etmiştir. Koronavirüs, ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz gibi sektörlerin stratejik önemini de hatırlatmıştır.
Solunum Cihazları Yetersiz, İnsanlar Bilinci Açık Bir Şekilde Acı İçinde Ölüyor
Koronavirüsün girdiği her yerde, tıbbi malzeme ve cihazlarda kendi kendine yetebilen ülkelerde bile, insanlar en basitinden maske, eldiven, dezenfektan temin edememeye başlamış; solunum cihazları yetersiz kalmış, insanlar bilinci açık bir şekilde acı içinde ölmeye başlamıştır.
Seçim Öncesi "Cumhurbaşkanının Talimatıyla Buradayız" Diyenler Nerede?
Samsun'da medikal sanayiyi geliştirmek için verdiğimiz önergeleri reddeden, kanun tekliflerini görmezden gelen, seçim öncesi "Cumhurbaşkanının talimatıyla buradayız" diyenler, MEDİCLUST’tan desteğini çekenler, umarım işin şaka olmadığını ve stratejik önemini şuan anlamışlardır!
Samsun Hazır, Hükümet Üzerine Düşeni Yapsın
Biyolojik silahların, konvansiyonel silahlardan daha tehlikeli olabileceği bu salgınla görülmüş, ülkemizde savunma sanayi gibi medikal aletler sektörünün de derhal organize edilerek desteklenmesi gerektiği anlaşılmıştır. Samsun’da bu potansiyel ve tecrübe vardır. Bu anlamda, Samsun'da "Medikal Kümelenme" önerileri hükümet tarafından acilen dikkate alınmalı ve gereği bir an önce yapılmalıdır.  Bilinmelidir ki, Samsun'da müteşebbis, her türlü fedakârlığı yapmaya hazırdır! Yeter ki hükümet işin üzerine eğilsin ve üzerine düşeni yapsın.
Mediclust A.Ş. Devlet Tarafından Desteklenmeli
Özetle, tıbbi alet ve medikal malzeme üreticilerinin çatı organizasyonu olan MEDİCLUST A.Ş. devlet tarafından desteklenmeli; ülkemizin bu salgınla mücadelede ve orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ürünleri üretecek organizasyona bir an evvel başlanılmalıdır.
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum