Kooperatifleri Birliği Olağan Genel Kurulu'nda Apaydın Güven Tazeledi

S.S 26. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birliği olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Kooperatifleri Birliği Olağan Genel Kurulu'nda Apaydın Güven Tazeledi
27 Şubat 2023 - 13:53
Birliğin gerçekleşen kongresinde mevcut başkan Fevzi Apaydın Güven tazeledi. Divan başkanlığını 24. Bölge birlik başkanı Güven Aksoy’un yaptığı genel kurula Birliğe bağlı bulunan Samsun-Sinop ve ilçelerinden oluşan 27 kooperatifin delegeleri katıldı.
Seçimlerin ardından bir teşekkür ve bilgilendirme konuşması yapan Başkan Fevzi Apaydın, ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
1 milyon Lira bağışta bulunduk
TESKOMB öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bölge Birliği olarak 1 milyon Lira bağışta bulunulduğunu belirten Apaydın şunları söyledi; Ülkemizde yaşanan bu tür felaketlerde tüm milletimizle birlikte esnaf sanatkâr camiası olarak gerek bireysel gerekse tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte  hareket ederek  gerekli yerlere gerekli yardımları ulaştırmak için adeta  bir yarış içinde olan  tüm esnaf ve sanatkârımıza  teşekkürlerimi sunuyorum.
2021-2022 yılı faaliyet döneminde de önceki yıllarda olduğu gibi  bölge birliğimize bağlı kooperatiflerimizin ortaklarının kredi  ihtiyaçlarının karşılanmasında, Halk Bankası ile diğer kurum ve kuruluşlarla olan  ilişkilerinin düzenlenmesinde  ve sorunlarının çözümlenmesinde Sayın Genel Başkanımız   öncülüğünde  Merkez Birliğimiz ve yönetim kadrosunun destekleri ile gerekli  girişimler yapılarak  kooperatiflerimizin en iyi şartlarda  faaliyetlerini sürdürmelerine destek olunmuştur.
Esnaf Kefalet Kooperatif başkanlarımız ve  personellerimiz   her ne kadar kooperatif  adı altında çalışıyor olsalar da Tüm olumsuz şart ve koşullarda hizmet kalitesinden ödün vermeden aralıksız çalışarak  tam bir finans kuruluşu niteliğinde hizmet vermektedirler Covid 19 sürecinde bunu tüm yönetici ve  çalışanlarıyla ispat etmişlerdir. Tüm başkanlarım ve kooperatif çalışanlarımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.
Bölge Birliğimizin bilgilendirme,  hizmet ve plasman temini noktasında TESKOM Genel başkanımız, başkanlık divanı ve değerli üstatları ile uyum içinde çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Bölge Birliği olarak birliğimize bağlı kooperatiflerimizde çalışan müdür ve muhasebeci arkadaşlarımıza mevzuat ve kullanmış olduğumuz TOKBYS programı ile ilgili teknik bilgilerin paylaşıldığı merkez Birliğimiz tarafından hazırlık sürecinde olan EBYS Programıyla ilgili ve Dijital bankacılı mevzuatlarıyla ilgili eğitimlerin ve bilgilendirmelerin yapıldığı eğitim seminerlerine katılım sağlanmış ve gerekli görüldüğü zamanlarda bölge birliği olarak ta bu eğitim seminerlerini başkanlarımız ve personellerimiz için ayrı ayrı yapmış olup ve bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceğiz.
Bölge birliğimize bağlı tüm kooperatif ve başkanlarımızla bilgi alışverişlerimiz devam etmektedir. Merkez Birliğimizden gelen genelgeler  kooperatiflerimize anında  ulaştırılarak gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Kısaca 2021-2022 yıllarında gelen genelge ve bilgilendirmelerden bahsedecek olursak;
Mevduat faizlerimiz 11 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere mevduattaki meblağlarına göre;
1 milyona kadar olan kısmı için %9,25 ten %14 ‘e
1 milyon 5 milyon arası %9,50 den %14.50 ye
5 milyon ve üzeri vadeli mevduat hesaplarına %9,75 ten %15 e yükseltilmiştir.
Blokeli hesaplarımıza %6 olarak uygulanmakta olan faiz oranı da %9 olarak güncellenmiştir.
Esnaf Destek paketi kapsamında, limit 225 bin TL’den 350    bin TL’ye ve son olarak 500 bin TL’ye  yatırım kredileri ise 500 bin TL’den 1.500.000’TL’ye yükseltildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum