Reklam
Reklam
Reklam

KOBİ'lere 50 Milyon TL.

OKA ve KOSGEB Ortaklığında KOBİ'lere 50 Milyon TL kaynak tahsis edecek ortak finansman desteği programına başvurular devam ediyor.

Reklam
KOBİ'lere 50 Milyon TL.
23 Şubat 2023 - 19:38
Reklam
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında hazırlanan bu finansman destek programı ile KOBİ’lerin finansman ihtiyacının karşılanması ve bölgede yatırım hareketi başlatılması hedefleniyor.
Programın genel amacı, TR83 Bölgesinde imalat sanayinin rekabet gücünün geliştirilmesi, özel amacı ise, TR83 Bölgesinde imalat sanayinde öne çıkan sektörlerin katma değerli üretim, uluslararasılaşma, genç istihdamı ve yeşil dönüşüm odağında rekabetçiliğinin artırılmasıdır.
Programın tematik öncelikleri:
Öncelik 1. Bölge işletmelerinin katma değerli üretim, uluslararasılaşma ve genç istihdamı odağında desteklenmesi,
Öncelik 2. Sanayide yeşil dönüşüme yönelik döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliği odaklı projelerin desteklenmesi,
Öncelik 3. OKA tarafından ön fizibilitesi yapılmış ve “yatirimadestek.gov.tr/yatirim-firsatlari” internet adresinde yayınlanan imalat sanayiine yönelik yatırım konularının hayata geçirilmesi.
Bu programa yapılan başvurular il bazında desteklenen öncelikli sektörler bazında değerlendirilecektir. NACE faaliyet sınıflamasına göre öncelikli olarak desteklenecek sektörler aşağıdaki tablodaki gibidir:
Amasya: 10: Gıda Ürünlerinin İmalatı, 14: Giyim Eşyalarının İmalatı, 16: Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, 22: Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı, 23: Metalik Olmayan Ürünler İmalatı, 27: Elektrikli Teçhizat İmalatı, 31: Mobilya İmalatı
Çorum: 10: Gıda Ürünlerinin İmalatı, 14: Giyim Eşyalarının İmalatı, 16: Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, 23: Metalik Olmayan Ürünler İmalatı, 28: Makine ve Ekipman İmalatı, 33: Makine ve Ekipmanların Kurulumu ve Onarımı
Samsun: 10: Gıda Ürünlerinin İmalatı, 14: Giyim Eşyalarının İmalatı, 16: Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, 19: Kok Kömürü ve Petrol Ürünleri İmalatı, 21: Eczacılık ve Ecz. İlişkin Malzeme İmalatı, 22: Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı, 23: Metalik Olmayan Ürünler İmalatı, 24: Ana Metal Sanayi, 29: Motorlu Kara Taşıtı ve Römork İmalatı, 31: Mobilya İmalatı, 32: Diğer İmalatlar
Tokat: 10: Gıda Ürünlerinin İmalatı, 14: Giyim Eşyalarının İmalatı, 16: Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, 22: Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı, 23: Metalik Olmayan Ürünler İmalatı, 31: Mobilya İmalatı
TR83 Ortak Sektörler: 20: Kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, 21: Temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, 25.4: Silah ve mühimmat imalatı, 26: Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, 27: Elektrikli teçhizat imalatı, 28: Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, 29: Motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı, 30: Diğer ulaşım araçlarının imalatı (30.1 Gemi ve tekne yapımı hariç), 32.5: Tıbbi ve dişçilik ile ilgili araç ve gereçlerin imalatı

İmalat sanayinde faaliyet gösteren Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ’ler) başvurusuna açık olan program kapsamında desteklenecek faaliyetler için KOSGEB tarafından toplam 50.000.000 (ellimilyon) TL kaynak tahsis edilecek.
Programın son başvuru tarihi KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden 10.03.2023 saat 18.00 olarak belirlendi.
2023 Yılı İmalat Sanayiinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Destek Programı’na ilişkin detaylı bilgi ve sıkça sorulan sorular için tıklayınız.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum