Kızılay Genel Merkez'de Olağanüstü Kongre

Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın 12 Mayıs'ta istifasının ardından Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu, Vekil Başkan seçip olağanüstü genel kurula gitme kararı almıştı.

Kızılay Genel Merkez'de Olağanüstü Kongre
28 Haziran 2023 - 18:09 - Güncelleme: 29 Haziran 2023 - 22:02
Kızılay Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu konuyla ilgili olarak; Genel Başkanımız  Sayın Dr. Kerem Kınık’ın 12 Mayıs'ta istifasının ardından Genel Merkez Yönetim Kurulumuzca, 1. Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz hanımefendi, Kızılay Genel Başkan Vekili olarak seçildi ve aynı toplantıda  olağanüstü kongreye gitme kararı alınmıştı. Bu süreçte Fatma Meriç Yılmaz Hanım olağanüstü kongreye kadar Kızılay'da Vekil Başkan olarak görev yapacak ve derneğin olağanüstü kongreye gitme yolunda çalışmalarını koordine edecekti.
Genel Merkez Yönetim Kurulunca alınan karar gereği kongre önümüz pazar günü (09.07.2023) yapılacak olup, bu kongrede, en son yapılan olağan kongredeki delegeler oy kullanabilecekler ve 2025 yılındaki olağan kongre zamanına kadar yeni bir başkan seçilecek.
Kongremizin; Kızılay'ımıza, ülkemize ve kuruluşumuzdan bugüne kadar yapılan uluslararası çalışmalarla ulaşabildiğimiz 147 ülkedeki ihtiyaç sahibi insanlar için hayırlı bir netice getirmesini temenni ederiz. 
Bu vesileyle ağırlıklı deprem bölgesi olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, Kurban Bağışlarını Kızılay'a yapan Kızılay Dostları'na teşekkür ederiz. Ayrıca tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramını tebrik eder; Kurban ve sair ibadetlerinin kabulünü yüce mevladan niyaz ederim." ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum