Kitap Kahve Gençlik Projemiz Onaylandı!

Salıpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve Proje Koordinatörü Fatih Sağlam, “İlçemizde Yerel Eylem Grubu Derneği’nin birlikte başlatmış olduğumuz proje ile kalıcı eserlerin pesindeyiz” dedi.

Kitap Kahve Gençlik Projemiz Onaylandı!
13 Aralık 2020 - 15:47 - Güncelleme: 13 Aralık 2020 - 18:29
Pandemi dönemimde sosyal mesafeye uyarak başlattıkları projenin içesine gençlerin de dâhil ederek, yollarına devam ettiklerinin altını çizen Salıpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve Proje Koordinatörü Fatih Sağlam, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği’nin birlikte başvurduğu Salıpazarı Kitap Kahve Projesi bakanlıktan onay verildi” dedi.
Gençlerimizi Önemsiyoruz
Salıpazarı ilçesindeki gençlerin ve sporcularının sosyal ve kültürel gelişimleri için hazırlanan projeye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onay verildiğini vurgulayan Salıpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve Proje Koordinatörü Fatih Sağlam, “İlk defa böyle bir proje başvurusunun onaylandığı Salıpazarı ilçesinde, Asımın Nesli Kitap Kahve projesi için bir Kitap Kahve mekânı oluşturularak gençlere kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle hem kişisel gelişimlerine katkı sağlanmış olacak, hem de milli manevi değerleriyle yetişmelerini sağlayacağız. Bu proje çerçevede kitap tahlilleri, yabancı dil eğitimi ve hızlı okuma eğitimleriyle, okur-yazar buluşmaları, Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı ve Safahat kitabı üzerine Liselerarası ’da yapılacak olan yarışmayı ’da projemizin içerisine dâhil ettik. Ayıra gençlerin sinema ve tiyatroya gitmeleri, tiyatro oyunu hazırlamalarını köy okullarında oynayarak sergilemeleri amaçlanıyoruz” şeklinde konuştu.
İşimizi Severek Yapıyoruz
Sosyal yardım faaliyetleri, doğa yürüyüşleri, ağaç dikme etkinlikleriyle hatıra ormanı oluşturulmasını yanı sıra piknikler ile şehir dışı gezisi yanında geleneksel sporlarımızdan mas güreşi ve okçuluk gibi yarışmaların da yapılması düşünüldüğünü anımsatan Salıpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve Proje Koordinatörü Fatih Sağlam, “Bu çerçevede e gençlere yönelik edebiyat, kültür ve tarihi söyleşilerin de yapılmasını hedefleniyoruz. Projeyi liseli ve üniversite mezunu gençlerle ile oluşturduk. Bir komisyonla birlikte gençlerin istek ve beklentilerine yönelik hazırladığımız ve bu proje ile gençlerin sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Emine Dağlıoğlu da projenin onaylanmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek projeye tüm ilçe yetkilileri ve kurumlarıyla tüm herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi” diye konuştu.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum