KINAMA...

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan; Feto terör örgütü ve gazetecilere yapılan saldırıları kınadı

KINAMA...
13 Ağustos 2016 - 17:49
7- Boş kalıp haberSamsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan; Feto terör örgütü ve gazetecilere yapılan saldırıları kınadı.
15 Temmuz'da ülkemizde yaşanan alçak darbe kalkışması neticesinde çok sayıda vatandaşımız şehit olmuş, çok sayıda vatandaşımız ise yaralanmıştır. 15 Temmuz'da yaşanan bu hain kalkışmanın Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından organize edildiği, yaşanan kalkışmanın püskürtülmesi ile ortaya çıkmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızan FETÖ'cü hainler, ülkemizde darbe girişiminde bulunmuş, ülkemizi iç savaşa sürüklemek istemişlerdir. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast eden bu hain kalkışmayı yapanları bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.
Yaşanan hain kalkışma sonrası Türkiye genelinde başlatılan FETÖ operasyonları, bilindiği üzere Samsun'da da devam etmektedir. Devlet kurumlarının içine sızan paralel yapı mensupları, operasyonlar kapsamında bağlı bulundukları kurumlardan temizlenmektedir. Bu hain örgütün işadamları ayağı ise Samsun'da olduğu gibi diğer illerimizde de deşifre edilerek gün yüzüne çıkartılmaktadır.
Bu vesile ile Samsun şehrimizde gazeteci meslektaşlarımızdan Recep Yazgan, Ünal Yavuz ve Ferhat Soy'un sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldıklarını öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca meslektaşlarımız telefon ile aranarak yaptıkları haberlerin yayınlanmaması, yayından kaldırılması gibi tehditlerle de karşı karşıya kalmışlardır.
15 Temmuz gecesi yaşananlar ile ilgili olarak başta Cumhur Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, olmak üzere başbakanımız, tüm parti liderleri ve halkımızın takdirini almış olan Türk Basını göstermiş olduğu dik duruşu ve tavrıyla Dünyaya bir kez daha örnek olmuştur.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımıza yönelik yapılan bu çirkin saldırıları şiddetle kınadığımızı belirtir, yaptıkları haberler nedeniyle saldırıya uğrayan ve yaralanan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız, bu saldırıları gerçekleştirenlerle ilgili başlatılan hukuki sürecide cemiyetimiz olarak yakından takip edeceğimizin bilinmesini kamuoyuna Saygıyla duyururuz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum