KİM HAYIRCI, KİM EVETÇİ!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü yapmış olduğu basın toplantısında; Kıymetli basın mensupları, 1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26

KİM HAYIRCI, KİM EVETÇİ!
26 Ekim 2015 - 18:56
Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü yapmış olduğu basın toplantısında;

Kıymetli basın mensupları, 1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri öncesinde partimizin çalışmaları hakkında sizleri bilgilendirmek amaçlı düzenlemiş olduğumuz basın toplantımıza katılmanızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
1 Kasım seçimlerini anlamak için 7 Haziran seçimlerini iyi incelemek ve bizleri bugün bu seçim atmosferine girmemize neden olan şartları bir kere daha gözden geçirmek mecburiyetindeyiz. 7 Haziran tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz seçimlerde üç dönemdir tek başına iktidar olan AKP bu seçimlerde bu şansı yakalayamamış ve milletimiz hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar olma şansını vermemiştir.

Seçim sonuçlarına bakıldığında AKP ’siz bir koalisyon olmayacağı da çok açık görülmüştür. Fakat önce CHP ile 32 gün adına istikşafı dedikleri keşif görüşmeleri yapılmış akabinde de partimizle de MHP ile görüşülmedi denmemesi adına koalisyon görüşmesi yapılmıştır.

CHP ile AKP birbirlerini yeni tanıyorlarmış gibi keşif görüşmelerini uzattıkça uzatmış ama sonucunda bir koalisyon antlaşmasına varamamışlardır. Hatta ve hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP bize koalisyon önerisiyle gelmedi diyerek aldatıldığını itiraf etmiştir.

Ülke oyalanmış, milletimiz, aldatılmış ve kandırılmıştır. Milli irade ayaklar altına alınmış ve ülke bir kişinin siyasi kaprisleri nedeniyle tekrar erken seçime gitmek zorunda bırakılmıştır. Yani bir üst akıl tarafından hata yaptığına, seçmeyi beceremediğine kanat getirdikleri Türk Milletine kendilerince hatasını düzeltmesi adına ikinci bir şans daha verilmiştir. AKP başından beri koalisyon kurmaktan kaçmış ve Türk milletinin önüne zorla bir kere daha sandığı getirmiştir.

Tüm bu gerçekler ortadayken partimizin, yandaş medya ve AKP’li yöneticiler tarafından her öneriye HAYIR demiş gibi bir algı operasyonuna uğradığına şahit oluyoruz. Türk milletinin mecliste ki tek temsilcisi olan Milliyetçi Hareket Partisi üzerine düşen sorumluluktan asla kaçmamış ve Türk Milleti için gerekirse gövdesini taşın altına koyacağını defalarca beyan etmiştir. MHP koalisyonla ilgili önerilerini daha ilk günden ortaya koymuştur. İlk etapta AKP’nin çözüm süreci adı altında yıllardır birlikte hareket ettiği HDP ile bir koalisyonun denenmesini olmaması halinde AKP-CHP koalisyonunun zorlanmasını ve yetmemesi halinde de AKP-CHP-HDP ile çok geniş tabanlı bir koalisyonun kurulabileceği söyledik.

Tüm bu şartlar altında da MHP olarak üzerimize düşen ana muhalefet görevini layıkıyla yerine getireceğimizi ifade ettik. Her şeye evet diyen CHP ile koalisyon kurmayanlar üzülerek görüyoruz ki MHP’yi de hayırcı olmakla suçlayacak kadar bayağılaşabilmekte ve fütursuzca iftiralar atabilmektedirler. Buradan sizlerin aracılığıyla açık açık ifade ediyorum. MHP koalisyona hayır dememiştir.

Ülkenin sandık güvenliğini sağlayamadığı, Ankara’nın göbeğinde bombaların patladığı, yüzlerce insanın terör olaylarıyla hayatını yitirdiği bu dönemde erken seçimin vatana ihanet olduğunu ve dört şartımızın kabulü halinde sadece elimizi değil, gövdemizi de taşın altına koyacağımızı ifade etmemize rağmen, AKP Türk milleti adına öne sürdüğümüz bu dört şarttan korkmuş ve MHP ile koalisyon kurmaktan kaçmıştır.

Şimdi siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla Samsunlu vatandaşlarımıza soruyorum.

1- Anayasanın ilk dört maddesine dokunulmasın.

2- Hırsızdan, rüşvetçiden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sorulsun.

3- Adına çözüm süreci denilen, bize göreyse çözülme ve ihanet süreci denen ve haklılığımızın ortaya çıktığı bu marazlı süreç derhal bitirilsin ve terörle müzakere yerine mücadele edilsin

4- Cumhurbaşkanı yeminine sadık kalsın. Anayasal sınırları içerisinde hizmet etsin ve Türk Milletini ayrım yapmadan komplesini temsil etsin.

Diyerek şart koştuğumuz bu dört maddeden rahatsız mısınız? Eğer rahatsızız diyorsanız MHP’ye oy vermemekte haklısınız. Ama yok bu dört maddeden rahatsız değiliz, anayasada bayrağımızı, başkentimizi, yönetim şeklimizi, ana dilimizi güvence altına alan ilk dört maddeden rahatsız değiliz diyorsanız, hırsızlardan hesap sorulsun istiyorsanız, terör örgütüyle masaya oturulmaz, mücadele edilir, mücadele edilmedir diyorsanız, cumhurbaşkanı tarafsız olmalı ve herkesi temsil etmeli diyorsanız işte o zaman MHP’ne ve onun kıymetli kadrolarına oy ve destek vermelisiniz. Bizler ne şart koşmuşsak Türk milleti adın ve Türk milletinin yararına olduğu için koyduğumuzun çok iyi bilinmesini istiyoruz ve bundan sonrada bu dört şarttan taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Değerli basın mensupları;

Dokuz adayımızla seçim beyannamemizin açıklandığı tarih olan 3 Ekim’den bu yana seçim çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak gezerek AKP’nin asıl zihniyetinin ne olduğunu, kimin hayırcı, kimin evetçi olduğunu halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Üzerimize oynanan onca oyuna rağmen, tüm algı yönetimlerine ve AKP’nin acımasızca kullandığı tüm devlet imkânlarına rağmen çok şükür milletimizin bizi anladığına şahit oluyoruz. Neden koalisyon kurulamadığını, kimin koalisyondan kaçtığını ve MHP’nin dört şartının ne olduğunu halkımızla paylaşıyoruz. Ve görüyoruz ki halkımız bizi anlamış ve dört maddemizi benimsemiş. Bu dört maddeden bundan sonrada taviz vermeden yolumuzda yürümemizi bizlerden özellikle rica ettiklerine şahit oluyoruz.  Adaylarımızın kalitesi ortadadır. Samsun’un sahipsizliği de ortadadır. İnşallah MHP’li kadrolar Samsun’un sahipsizliğine son verecek çalışmaları ortaya koyacaklar ve MHP’nin farkını vatandaşlarımıza hissettireceklerdir. AKP’nin kıl payı kaçırdığı 6. vekilliği tekrar kazanabilmek adına yapmış olduğu tüm vaatlerin ne kadar boş olduğu herkesçe malumdur.  On üç yıldır ülkemizi ve şehrimizi büyük bir güçle yönetenlerin vaat vermelerinden de milletimiz rahatsızdır. Belediye başkanlarının, milletvekillerinin ve adayların sokak sokak çıkıp iş vaatlerinde bulunduğu bu ortamda bizler inanıyoruz ki her şeyin farkında olan Samsun’lu gücün karşısında samimiyeti, aldatmanın karşısında sadakati, kandırmanın karşısında temiz yüreklileri seçecek ve Milliyetçi Hareket Partisini Samsun’da birinci parti yapacağına, Türkiye’de de tek başına iktidara getireceğine inancımız tamdır.

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum