Kentimizin Tüm Güzellikleri Ön Plana Çıkarılmalı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Nebiyan Doğa Festivali'ne katıldı.

Kentimizin Tüm Güzellikleri Ön Plana Çıkarılmalı
16 Kasım 2019 - 21:10
19 Mayıs ilçesine 24 kilometre uzaklıktaki doğa güzellikleriyle dikkat çeken Nebiyan Dağı'nda 19 Mayıs Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivale yoğun katılım oldu. 15-17 Kasım tarihleri arasında devam edecek festivalin resmi açılışı törenle ve çeşitli etkinliklerle yapıldı.
Açılışa katılan, konuşma yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un doğa zenginlikleri ve turizm potansiyeli yüksek bir kent olduğunu söyledi.
Her alanda olduğu gibi turizm alanında da kentin gelişimi için birçok projenin hayata geçirildiğini ve destek verildiğini ifade eden Yılmaz, "Nebiyan Dağı doğal güzellikleri ile ön planda. Bölgenin korunması hem de doğa turizminde değerlendirilmesi gerekli. Yapılan çalışmalarla bunun neticeleri alınmaya başlandı. Özellikle Nebiyan Dağı için iyi bir master planı yapılarak bir düzen, bir nizam getirilerek koruma öncelikli halkımızın ve doğaseverlerin kullanımında olması önemli. Gerçekleşen festivale halkımız yoğun ilgi gösterdi. Turizmin gelişimi için bu tür etkinlikleri önemsiyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Samsun Devlet Opera ve Balesi konser verdi, Samsun İsmail Türedi Atlı Binicilik Kulübü ile Büyükşehir Belediyesi Atlı Binicilik Kulübünce at gösterisi yaptı. Milletvekili Yılmaz, gösteri sonunda atları sevdi, eliyle şeker yedirdi. Mehteran takımının gösterisinin ardından festivalde tahta araba yarışları, foto safari, atıcılık, Nebiyan fasulye yemeği yarışması da düzenlendi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum