Kent Belleği Söyleşileri'ne Devam

Samsun Büyükşehir Belediyesi ‘Kent Belleği Söyleşilerinde bu hafta ‘Modern Times’ filmi konuşuldu.

Kent Belleği Söyleşileri'ne Devam
23 Ocak 2023 - 17:24
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından her ay 3 kez düzenlenen Kent Belleği Söyleşileri’nde "Samsun’un 100 yılı söyleşileri, film okumaları ve kitap tahlilleri" yapılıyor. Kent Müzesi’ndeki Kent Belleği biriminde halka açık ve ücretsiz düzenlenen programlar çerçevesinde bu hafta yine film okumaları yapıldı.
Samsun Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yaşar Yeşilyurt tarafından gerçekleştirilen okumada, karşılıklı diyaloglar ile interaktif bir şekilde film yorumlandı. Soru cevaplar ve yorumlar ile ilerleyen sunumun sonunda Öğretim Görevlisi Dr. Yaşar Yeşilyurt alkışlar eşliğinde tebrik edildi.
Değerlendirilen filmin konusu ise şöyle;
Modern Times

Modern Times, 1929 yılında tüm dünyada baş gösteren global ekonomik kriz döneminde sanayi dönüşümünü ironik bir şekilde yansıtan Charlie Chaplin filmidir. Film, döneminin sosyal ve ekonomik konumu üzerine gerçekçi yorumlar getirir. Bir fabrikada sıkı bir mesaiyle çalışan Şarlo’nun, bu tempoya ayak uyduramaması, beraberinde türlü yanlış anlaşılmalarla akıl sağlının yerinde olmadığına karar verilip hastaneye yatırılması gibi trajikomik bir hikâyeyi konu alır. Hastaneden çıkan Şarlo, bu kez amaçsızca elinde salladığı kırmızı bayrak yüzünden hapse atılır. Her haliyle kara komedi ve esaslı bir eleştiri niteliği taşıyan filmde Şarlo’nun hayatını değiştiren şey ise kimsesiz bir kızla yollarının kesişmesi olur.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum