KENDİ TOPRAKLARINDA KİRACI OLMAYACAKLAR!

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’un uğraşları neticesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü Ayvacık İlçesinde vakıf arazileri üzerinde yerleşik olarak yaşayan vatandaşların kronikleşmiş olan bu sorununu

KENDİ TOPRAKLARINDA KİRACI OLMAYACAKLAR!
17 Kasım 2016 - 19:54
7-bos-kalip-haberAyvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’un uğraşları neticesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü Ayvacık İlçesinde vakıf arazileri üzerinde yerleşik olarak yaşayan vatandaşların kronikleşmiş olan bu sorununu tamamen ortadan kaldıracak ve halka milat sayılacak bir reformu yıl içerisinde gerçekleştireceklerinin müjdesini vermişlerdi.
İlçede yaklaşık 70,80 yıldır mülkiyeti olmayan vatandaşlara tarihi bir müjde niteliğinde hükümetin çalışmaları neticesinde mağdur olan halkın mağduriyetlerinin çözümü noktasında önemli kararlar alındı ve vakıflara ait arazilerin doğrudan kullanıcılara satışları başladı.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri Vakıflar Bölge Müdürü Cengiz Bedir yönetiminde Ayvacık Belediyesi toplantı salonunda İlçenin Yunus Emre Mahallesi ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesindeki vakıflar arazisi üzerinde yerleşik oturan vatandaşlara satışlar ile ilgili tebliğ bildirimine başladı. Önümüzdeki günlerde planlı bir programla ilçenin tüm mahalleleri ile toplantı günleri belirlenerek tebligat işlemleri tamamlanacak ve ardından satış işlemlerine başlanacak.
1Belediye Başkanı Mustafa Belur  “ilçemizdeki vatandaşlarımız vakıf arazilerinde oturmalarından kaynaklı gerek imar gerekse tarımsal faaliyetlerde yaşadıkları mağduriyet ciddi bir sorunumuzdu.  Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar neticesinde bundan sonra artık vatandaşlarımız evlerinin ruhsatlarını alabilecekler. Yıllardır çözülmeyen ve vatandaşlarımız için kangren olmuş bir sorunun son bulmasından dolayı vatandaşlarımızın mutluluğunu paylaşmanın hep birlikte huzurunu yaşıyoruz. Mülkiyet sorunu yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun dileklerimi paylaşıyorum.
Ayvacık İlçemizin bu sıkıntılı sorununu ortadan kaldırma noktasında bizlere yardımcı olan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç’a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan’a, Ak Parti Samsun Milletvekillerimiz Sn. Ahmet Demircan’a, Sn. Fuat Köktaş’a, Sn. Hasan Basri Kurt’a, Sn. Orhan Kırcalı’ya, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve çalışanlarına Ayvacık halkı adına teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum