Kayıklarının Bağlanması İçin Çözüm İstiyorlar!...

Karadeniz Doğal Hayatı Koruma Ve Deniz Sporları Derneği Başkanı Bayram Uzunoğlu amatör kayıkçılar için açıklama yaptı.

Kayıklarının Bağlanması İçin Çözüm İstiyorlar!...
13 Mart 2024 - 10:32
Uzunoğlu açıklamasında; Değerli Samsunlu hemşerilerim kuruluşumuzun amacı bölgesel denizle alakalı sıkıntıların çözümüdür. Zaman geçtikçe görüldü ki bu sıkıntılar Karadeniz sahilinde mevcuttur. Tüzüğümüz gereği Samsunda olabilecek deniz spor aktivitelerinin yanında denizden en iyi şekli ile nasıl yararlanabiliriz, toplumu bu konuda nasıl eğitebiliriz. Samsunda yaşayıp denizden bu zamana kadar hiç yararlanmamış vatandaşların varlığını biliyoruz.
Faaliyet alanlarımızı geliştirdiğimiz için dernek ismimizin ve faaliyet alanımızın değiştirilme zamanı gelmiştir. Yeni ismimizi, ”Karadeniz Doğal Hayatı Koruma Denizcilik Derneği” olarak değiştiriyoruz. Bundan böyle bu isimle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Misyonumuz balık neslini tüketmeye yönelik faaliyetlerin karşısında doğal hayatı koruma ve kollama, insanlarımıza denizi sevdirme, sahilleri ve denizi halkın hizmetine sunma, olta balıkçılık geliştirilme, balık yuvalarını bozanlarla hukuki mücadele edilme ve samsunumuza yeni sosyal yasama ortaları hazırlamaktır.
Yerel yönetimlere gelecek başkanlarımızın STK’larla iletişim içinde olmalı istişareye açık olmalıdırlar.
Şehrimize bundan sonra yapılacak yatırımlar, gelecek nesillerinde yararlanacağı, çevreci ve şehir ekonomisini göz önünde bulundurarak belirlenmelidir.
Samsuna seçeceğimiz yerel yönetim başkanlarımız samsuna âşık olmalı, halkımızı sevmeli, etnik kökeni ne olursa olsun ayrımcılık yapmayan, ötekileştirmeyen bir kişi olmasını diliyorum.  Bu memlekete yaşıyorsan, en iyi hizmeti vermekle yükümlüsündür.
Birde uyum içerisinde çalışacak kadrolar getirilmeli söz vermeliler seçildikten sonra siyasi gömleklerini çıkarıp tüm milletin başkanı olmalılar.
Arık bir başkanın ağzından ne çıkacak acaba deyip her söylediği kanun olur mantığından ziyade bir başkanda halkın nabzını tutmalı gerekirse bölge de yaşayanlarla sandık kurup oylama yapmalı rant elde etmek isteyen art niyetlileri bertaraf etmelidir. Şeffaf bir yönetimle yönetmelidir
Karenizi seven denizden her türlü yaralanmaya yardımcı olacak faaliyetlere imza atmasını beklemek bizlerin hakkıdır.
Bizler yıllarca Körfez kayık bağlama yerinde gayri resmi olarak kayıklarımız bağlı  fakat hiçbir idareci siz mağdursunuz size yerel yönetim olarak çözüm bulmalıyız sizlerin de artık gözünüz arkada kalmaması lazım deyip bir yere taşınmadık. Yarın encümen karar verdi kaldırın kayıklarınızı deseler bizler kayıkları götürecek bir yerimiz bile yok.
Karadeniz Doğal Hayatı Koruma ve Denizcilik Derneği olarak yeni seçilecek başkan adaylarına sesleniyorum; Bizleri yeni yapılan yerlere dağıtım yapacak mısınız? Yoksa hayatımız sürekli göçebe durumunda mı olacağız. Dernek, Sahil kenti olan Samsun İlimizde denizle ve her türlü su şartlarında yüzme becerisi ve cesareti kazandırmak için kaliteli yüzücülerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak, SKUBA (Tüplü dalış) ve serbest dalış sertifika eğitimi vermek, yelken dâhil her türlü su sporlarının gelişmesine sürekli öğrenen ve gelişen yetişkin ve bilinçli eğitimler vermek, su sporlarına sporcu yetiştirmek, sularımız dâhilinde herhangi bir tehlike karşısında nasıl müdahale edileceği ve yardımcı olma konusunda bilinç ve müdahale kabiliyeti geliştirerek bu alanda eğitimler vermek, Samsun ve ülke dâhilinde vuku bulacak sel-su felaketlerinde acil yardıma hazır müdahale ekibi oluşturmak ve sahil şeridinde etkinlik yapmak;
Temiz deniz ve sahil için önleyici, eğitici, koruyucu, temizleyici ve her türlü çalışmayı yapmak; Balıkların yuvalarının, üreme yerlerinin varlıklarını sürdürebilmeleri için her türlü faaliyetleri yapmak;
Tekne barınaklarının, denizdeki hareket ve eylemlerini yasalar içerisinde kullanarak sürdürebilirliklerine nezaret etmek;
Dernek olarak yerel yönetimlerle müşterek hareket ve iş birliği kapasitesini geliştirmek;
Sahillerin motorsuz araçlarla gezilmesi ve spor yapılması amacı ile kullanılması için çalışmalar yapmak ve yetkili birimlere farkındalık oluşturmak gayesini taşımaktadır.

Sayın Büyük Şehir Belediye Başkan Adayları Sizlere Sesleniyorum.
Körfezde Gayri Resmi Bağlı Kayık Sahiplerine Çözüm Bulacak mısınız?
Üyelerimiz Çok Tedirginler Bizlerin Umutlarını Yeşertmenizi Bekliyoruz.

Samsunumuza Seçilecek Yerel Yönetim Adaylarının Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum.












 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum