Kayıklarımızı Güvenle Bağlayacak Yer İstiyoruz!...

Samsun Körfez Yat Limanı Derneği’nin Körfez’de Balıkçı Barınağı olarak kullandığımız kayıklarımızın durumlarını daha önceki açıklamalarımızda belirtmiştik.

Kayıklarımızı Güvenle Bağlayacak Yer İstiyoruz!...
22 Ocak 2024 - 13:22
Samsun Körfez Yat Limanı Derneği açıklamasında; Güvenlik, bağlama yerlerinin uygun olmadığı deniz diplerinde yetişen otların kayıklarımızı çekme yerleştirme konusunda zorluklar yaşadığımızı herkes tarafından görülmektedir.   
Yerel yönetimlerin ise körfez bölgesindeki yerin ”balıkçı barınağı” olmadığını dile getirmektedirler.

Samsunumuz metropol şehir oldu, değişik illerden Samsunumuza rağbet fazladır. Bu insanları buraya kanalize eden güzel Karadeniz’imizdir.
Peki, Samsunumuzu güzelleştiren insanların buraya akın etmelerini sağlayan denizimizle ne kadar barışığız ne kadar istifade edebiliyoruz. Su insanı dinlendirir sükûna verir sağlığımızda çok faydaları vardır. Karedeniz hem tedavi eder hem de çok güzel faydalı meziyettir. Denizi kullanan kişi kara yolunu fazla kullanmaz sürekli denizle haşır neşirdir. Yerel yönetimlerin yapması gereken halkın ihtiyaçlarına kar gözetmeksizin mağduriyetlerini gidermektir.

Samsunda yaşayan insanların, denizle ilgilerini sağlamak için devletimizin teşvik etmesi ve imkân sağlaması gerekir. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtarılması topluma katılmaları ancak denizle alkali spor faaliyetleri teşvikiyle çözülebilir. Kayıkları olanlara yer tahsisi ve yakıt kolaylığı sunulmalıdır. Atalarımız “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu vardır. Kayık aldıysan zenginsindir o yüzden büyük paralarda ödeyebilirsin zihniyeti çok eski ve geride kalmış zihniyettir. Emekli olmuş geri kalan hayatını paralı uğraşlar yapamadığı için eline bir olta almış küçücük teknesiyle bu uğraşa yönelmiş insanlardır. Emeklilerimizin aldığı maaşı bilmeyenimiz yoktur.
Kayıklarımızın boyu 4,95 ve daha küçük boyutta teknelerden ibarettir. Şahsım 40 sendir kamu hizmetinde ama bir ikameti olmayan Has bel kader bir kayık almak nasip oldu. Tek dileğim kendime ev alamasam da kayığımın resmi bir yeri olsun istiyorum. Bu imkânlar verilmezse kayıkçı kardeşlerimi gerçekten çok zor dönemler beklemektedir.
Dernek olarak kayıkçı kardeşlerimizle sürekli görüşmekteyiz. “Birlik ve beraberlik içinde temsilcimiz dernektir. Derneğin yerel yönetimle alacakları kararlara uyarız” denmektedir. Bizler de onların sözcüsü durumundayız bizlerde onların taleplerini yönetimlere aktarmak için varız.
Buradan Büyükşehir Belediye başkanımıza sesleniyorum; Sayın Başkanım Mustafa Demir Bey Mert Irmağı üzerinde Samsundaki kayıkçılara bağlama yeri yaptınız ve bitme aşamasında olduğunu görüyoruz. Bizler de buradan kayıklarımıza bağlama yeri talep ediyoruz. Mevcut yapılan yerin fırtınalı havalarda giriş ve çıkışı pekte mümkün görünmüyor. Sizler bu durumu iyileştireceğinizi söylediniz, sözünüzde duracağınızı da biliyorum. Bu haliyle dışarıda fırtınaya yakalanan kayıkçı kardeşimin barınağa girme şansı çok zayıf ve tehlikelidir. Mevcut bağladığımız barınak oradan daha güvenlidir.
Bizler asgari ücretle ya da emekli maaşıyla hayat süren insanlarız. Devletimiz büyüktür. Bizlerin ekonomik durumumuz da iyi değildir. Sizleri oylarıyla o makamlar getiren bizleriz. Bizim de bir işimiz düştü sizlere yardımcı olmalısınız.
Samsun Körfez Yat Limanı Derneği olarak üyelerimizin mağdur edilmemesi konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Buradan da ilan ediyorum ki yüzme ve diğer deniz sporuna gönül vermiş kişilerin yanında olacağız. Samsunumuzda yaşayan gençliğimizi bu güzel uğraşa yönlendireceğiz. Sağlıklı düşünen kötü alışkanlıklardan uzak bir nesil için çalışacağız.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum