Reklam
Reklam
Reklam

Kavak Müteahhitleri Bekliyor…

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçenin konut ihtiyacının karşılanması için müteahhitleri yatırıma davet etti.

Reklam
Kavak Müteahhitleri Bekliyor…
26 Eylül 2022 - 12:11
Reklam
Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçenin gelişimine paralel olarak konutlaşmada arzu edilen düzeyde olmadığını belirterek yapı sektörü temsilcilerini yatırıma davet etti. Sarıcaoğlu, “ Özel sektör ve kamu da çalışan sayımız artıyor. Ancak ilçemizde bulamadıkları için Samsun’da ev tutmak zorunda kalıyorlar. O nedenle sizleri Kavak’ta konut yapmaya davet ediyoruz” dedi.
Karadeniz Bölgesinin yapı sektöründe en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği SİMDER Başkanı Yunus Güney ve dernek üyesi müteahhitlerle Kavak’ta Liva Otel’de bir araya gelen Başkan Sarıcaoğlu, Samsun ve Kavaklı müteahhitlerden artan talebe yanıt verecek şekilde yatırıma girmelerini istedi. İlçenin artan talebe yanıt verebilmek amacıyla çok acil konutlaşmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Sarıcaoğlu, şöyle konuştu; “Kavak son yıllarda gösterdiği performansı ile Samsun’un hızla büyüyen ilçelerinden birisi oldu.10 yıl sonra gerek nüfus yapımız ve gerekse kentleşmemizle çok daha farklı bir yerde olacağız. Çünkü artık Kavak kabuğunu kırdı. Büyük bir gelişim içindeyiz. Tabi buna paralel olarak konut ihtiyacı da sürekli artıyor. Şuanda acil olarak bin yeni konuta ihtiyacımız var. Bunun 200 tanesi TOKİ vasıtasıyla yapılacak. Siz müteahhitlerimizi de ilçemizin ihtiyacının karşılanması için yatırıma davet ediyoruz. Bizler, ilçemize hizmet verecek olan tüm yatırımcılarımızın her zaman yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Şunu açıklıkla söylemek gerek ki Kavak’ta yatırım yapan asla kaybetmez” dedi.
Kavak Kaymakamı Faruk Atar’da Kavak’ta çalışan birçok kamu personelinin ilçede ev bulamadıklarından dolayı Samsun’da ikamet etmek zorunda kaldıklarını dile getirerek ilçenin yapı sektörüne yönelik yatırım yapacak girişimcileri beklediğini söyledi. SİMDER Başkanı Yunus Güney’de ilçenin gelişimini yakından takip ettiklerini belirterek Kavak’ın konut ihtiyacının karşılanması yolunda ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını dile getirdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum