Katılımcılar Duygu Dolu Anlar Yaşadı

İlkadım Belediyesi İLKEM Etüt ve Eğitim Merkezi ilkokul ve ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy’u doğumunun 146. Vefatının 83.yıl dönümünde Anma programıyla yâd etti.

Katılımcılar Duygu Dolu Anlar Yaşadı
22 Aralık 2019 - 11:59
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğüne bağlı olarak genelde Samsun’ a özel de ise İlkadim’a hizmet veren İLKEM Etüt ve Eğitim Merkezi her Ay millî Kültür ve tarih bilinci oluşturmak için Türk Büyükleri ve ilim adamlarını öğrencilerine  tarih ve millet olma bilinciyle aşılama noktasında  Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u doğumunun 146. Vefatının 83.yıl dönümünde düzenlenen şiir okuma, Türk Bayrağı motif etme gibi farklı  etkinliklerle andı.  Düzenlenen etkinlikte Türkiye Cumhuriyetinin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ulusal marşı olan istiklâl Marşının hangi şartlarda yazıldığını ve nasıl kabul edildiğini gösteren Sinevizyon gösterisi ve Konferans ile bilgilendirme yapıldı. Mehmet Akif Ersoy köşesi ve Ay yıldızlı Bayrak çalışması hazırlayıp istiklâl mücadelesini anlatan öğrencilerin hep birlikte istiklâl marşını okuyup, Türk Bayrağı ile ülkesine sevdalı, vatanını milletini seven bir neslin yetiştiğini ortaya koyduğu programda öğretmenler ve öğrencilerin aileleri duygu dolu anlar yaşadı. Etkinliğe katılan öğrencilerin aileleri bu manevi ortamı yaşatan ve eğitme desteklerini esirgemeyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a teşekkür etti.
Geçmişine ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştiriyoruz
Milli ve manevi değerlere ek olarak, bilim ve teknolojiyle donanan çocuklarımız en büyük zenginliğimiz olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Çocuklarımızı gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü öğreterek aynı zamanda hızla gelişen dünyaya uyum sağlayabilecek donanımlı, güçlü, bilgili yetiştirme noktasında eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Eğitim yuvalarımızda çeşitli etkinliklerle geçmişimizi bizi biz yapan değerleri bizden sonraki nesillere aktaran bir ortamda Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenledik. Merhum Mehmet Akif'in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti'nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu geleceğimizin teminatı olan çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlayan temelleri bu eğitim yuvalarında atıyoruz. Bu sebep ile çocuklarımıza sahip çıkacak onların yarına daha umutlu ulaşması için gayret edeceğiz” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum