Kastamonulu Gençler Samsun'a Hayran Kaldı

'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Kastamonulu gençler Samsun'u gezdi.

Kastamonulu Gençler Samsun'a Hayran Kaldı
31 Temmuz 2021 - 13:34
İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Kastamonu'dan Samsun'a gelen 40 genç, Samsun'da ki gezi ve etkinliklerini tamamlamasının ardından kentten ayrıldılar.
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği karşılama töreninde, Kastamonu’dan gelen 40 genç ile 4 öğretmenden oluşan kafileyi koordinatörler ve gençlik liderleri karşıladı.
Atakum Cemal Safi Yurdunda konaklayan öğrenciler, ilk gün tanışma toplantısının ardından 27-31 Temmuz tarihleri arasında şehrimizde; 300 yıllık Şeyhülislam Mehmet Efendi Ahşap Camisi ile göz kamaştıran ve dünyada örneği bulunmayan Açık Hava Müzesi konseptli Ladik Ambar Köy, Doğa harikası Vezirköprü Şahin Kaya Kanyonu, Vezirsuyu Tabiat Parkı, Kent Müzesi, 1919 Panorama müzesi, Bandırma Vapuru, Onur Anıtı, Amazon Köyü, Omü Göleti, Çakallı Taşhan, Şehitlik ziyareti ve bir çok yeri gezerek tarihi ve kültürel yerleri tanıma imkanı yaşadılar.
Gençlerimiz ayrıca kamu kurumlarına bir dizi ziyaretler, bowling ve serada çilek toplama etkinliği, çevre temizliği gibi birçok sportif ve gönüllülük faaliyetleri içerisinde yer aldı.
Meşhur Samsun pidesi, simiti, menemeni ve daha birçok yöresel lezzetlerin tadına hayran kalan gençlerimiz Samsun'da çok mutlu olduklarını ve aileleri ile Samsun'a ilk fırsatta geleceklerini belirttiler.
Proje kapsamında 3-6 Ağustos tarihleri arasında Tokat kafilesini ilimizde ağırlayacağız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum