KAST'tan TÜBA'ya Deprem Dayanışması

Kore Bilim ve Teknoloji Akademisi (TheKorean Academy of ScienceandTechnology-KAST) deprem felaketi dolayısıyla maddi desteğini TÜBA’ya ulaştırdı.

KAST'tan TÜBA'ya Deprem Dayanışması
25 Nisan 2023 - 19:52
Koreli akademisyenlerden oluşan bağışçıların yardımının, gösterdikleri hassasiyetin çok değerli olduğunu ifade eden TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KAST nezdinde teşekkürlerini iletti. “KAST  ile bilim diplomasisi çerçevesinde pek çok çalışma yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz. Bu dönemde bu bağış maddi tarafının yanı sıra manevi olarak da çok önemli. KAST’ın şartlı maddi desteği bize ulaştığında, depremden ciddi oranda etkilenen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'yle iletişime geçtik. Rektörlükle yapılan değerlendirmemiz sonucunda evleri hasar görmüş olan 12 akademisyenimize dünyanın öbür ucundan, bambaşka bir coğrafyadan bilim insanlarının elini uzatmasına aracı olduk.” dedi. Başkan Şeker, insanlığın bu tür felaket dönemlerinde gösterdiği dayanışma, anlayış ve paylaşımın dünyaya dair umutları artırdığını söyledi.
TÜBA Asli Üyesi ve Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği (AASSA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev ise "AASSA üyesi KAST mensubu bilim insanlarının bağışı bir yandan bilim dünyasının dayanışmasını gösterirken diğer yandan da Kore ile Türkiye arasındaki dostluğun yansımasıdır. Maddi değerinin ötesinde manevi değeri olan bu bağışa aracılık etmekten mutluyum. Bağış için KAST üyelerine ve KAST Başkanı OokJoonYoo'ya ve bağışın yerine ulaşmasını sağlayan TÜBA Başkanı Prof. Şeker'e teşekkür ederim" dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum