KARDEŞ ŞEHİR BAĞLARINI GÜÇLENDİRECEK!

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet'in koordinesiyle başlatılan kardeş şehir projesinin ilki Samsun ile Diyarbakır arasında imzalandı

KARDEŞ ŞEHİR BAĞLARINI GÜÇLENDİRECEK!
05 Haziran 2016 - 19:10
TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet'in koordinesiyle başlatılan kardeş şehir projesinin ilki Samsun ile Diyarbakır arasında imzalandı. Projeyle Samsun ile Diyarbakır arasında güçlü bağlar kurulacak.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, şehirlerin birbirleriyle daha yakından çalışma yapması, karşılıklı kültürel mirasların aktarılması gibi amaçlarla Kardeş Şehir Projesi başlattı. Proje kapsamında ilk protokol Samsun ile Diyarbakır arasında imzalandı. 2 kardeş şehir şimdi daha da yakın olacak.
SAMSUN İLE DİYARBAKIR ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR İMZASI
TÜGVA Doğu Anadolu İl Başkanları Toplantısı Elazığ'da gerçekleşti. Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Başkanı Mustafa Şen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Selim Cerrah, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, çok sayıda TÜGVA yöneticisinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Samsun ile Diyarbakır arasında kardeş şehir imzası atıldı. TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ile TÜGVA Diyarbakır İl Temsilcisi Mahmut Yağmur, Genel Başkan İsmail Emanet'in koordinesiyle kardeş şehir projesinin ilk temsilcileri olarak el sıkıştı.
DOĞU-BATI KARDEŞLİĞİ
Projenin TÜGVA'nın faaliyetlerini artıracağını söyleyen Genel Başkan İsmail Emanet, "Yeni Nesil Gençlik Vakfı sloganıyla, kurulduğumuz günden bu yana gençlik ve ülke geleceği adına önemli çalışmalara imza attık. Bunlardan biri de bu kardeş şehir projesi olacak inşallah. Temsilciliğimiz bulunan illerin doğu-batı kardeşliğini artırmak, karşılıklı projeler geliştirmek, güçlü bağlar kurmak ve kültürel zenginlikleri paylaşmak için böyle bir yola çıkıyoruz. Bununla ilgili de ilk olarak Samsun ve Diyarbakır illerini kardeş şehir seçtik. İnşallah her iki şehir için de hayırlı olur" dedi.
GELECEK NESLİN ANACAĞI PROJELER
TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu da, ilk kardeş şehir ünvanının kendilerine verilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, "Samsun ile Diyarbakır'ın örnek olmasını temenni ettiğimiz kardeş şehir protokolü hayırlı olsun. Samsun'da yönetim kurulu üyelerimiz ile pek çok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bir süredir de doğu ile ilgili çalışma yapmayı planlıyorduk. Bize verilen bu kardeş şehir ünvanı ile artık Samsun-Diyarbakır arasında güçlü bağlar kurup, vakfımızın ve neslimizin güzel anacağı işler gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.
Programda ayrıca TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen de, 'Milli Gençlik Vakfı' konulu bir konuşma yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Selim Cerrah ise, gençlik ve eğitim üzerine katılımcılara konuşma yaptı.
Köksal  ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum