Karapıçak'dan "3 Mayıs" Basın Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" olması sebebiyle ortak basın açıklamasında bulundu.

 Karapıçak'dan "3 Mayıs" Basın Açıklaması
03 Mayıs 2022 - 17:30 - Güncelleme: 03 Mayıs 2022 - 23:18

Basın açıklamasını Atatürk Parkında bulunan Onur Anıtına çelenk sunumu sonrası okuyan Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Yaşar,"Basınımızın güzide mensupları, kıymetli dava arkadaşlarım; 
Bundan tam 78 yıl önceydi. Zaman 3 Mayıs 1944’ün Çarşamba gününe sabitlenmiş, Türk milletinin fikir ve aksiyon adamları birlik olmuş ve bir mücadelenin başlangıcının temelini atmışlardır. 
3 Mayıs ‘Milliyetçiler Günü’ sıradan bir günden ibaret olmamakla birlikte, aynı zamanda bir fikri düşüncenin ve dik duruşun simgesi olmuştur. Türk milleti olarak tarih sahnesindeki mücadelemiz her devrin adamı olmak yerine, her devirde milli menfaatler doğrultusunda yaptığımız mücadelelerle kayıt altına alınmıştır. Bu bağlamda 3 Mayıs da bu milli ruhun bir tecelli ediliş şekildir desek yanılmayız. O gün, Başbuğumuz Alparslan Türkeş bey, Hüseyin Nihal Atsız Bey, Zeki Velidi Togan, Reha Oğuz Türkkan, Cihat Savaş Fer, Nurullah Barıman, Nejdet Sancar, Cebbar Şenel, Cemal Oğuz Öcal ve ebedi istirahatgahı Samsunumuzda bulunan Fethi Tevetoğlu ve beraberindeki arkadaşlarıyla birer sembol olarak hafızlarımıza ebedi olarak gurur menbaı gibi 2. Dünya savaşı döneminde Türkiye Cumhuriyetinin dış politikasına yön vermekte zorlanan ve milletimizi büyük bir tehlikenin eşliğine sürükleyen Milli Şef hükümeti çareyi bir gurup vatansevere ders vermekte görmüş, fakat bunu başaramamıştır. Çünkü Komünizm tehlikesine ve her türlü milli menfaatlerin aleyhinde olan yapılara karşı mücadele eden azimli, kararlı, istikrarlı ve metanetli bir gurup Türk milliyetçisi, aslında Türk milletinin bağrından yetişmiş, Türk milletinin kendisi olmuş ve o günün şartlarında milli menfaatler uğruna canlarını tehlikeye atmışlardı. Kürşat’ın, Mete Hanın, Atillanın, Fatih Mehmet Sultan Hanın ve Gazi Önder Atatürk’ün ruhu 3 Mayıs günü ‘Ankara Nümayişi’ adıyla millet nezdinde fikir adamlarımıza sirayet etmiş ve kutlu bir mücadele olarak tarih sayfamızda öz değerli yerini almıştır.
 Bu Nümayişte önemli role sahip olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendi gözaltına alınırken bu olaylarla ilgi şu sözlerini sarfetmiştir; "3 Mayıs günü heyecanla sokağa fırlayan gençler kıyasıya dövüldüler. Kafaları yarıldı, gözleri patladı. Bazılarının kolları, kaburgaları kırıldı."
Hüseyin Nihal Atsız Bey; ‘3 Mayıs Türkçülüğün tarihinde bir dönüm noktası oldu. O zamana kadar yalnız duygu ve düşünce olan, edebî ve ilmî sınırları pek de aşmayan Türkçülük, 1944 yılının 3 Mayıs’ında birdenbire hareket oluverdi.’ ifadelerini kullanmıştır.
Bu vesileyle; 3 Mayıs Anısına, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendi olmakla birlikte, tüm yol başçılarımızı, şehitlerimizi ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı rahmet ve minnetle anıyor, katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
3 Mayıs ruhu ebediyen yaşasın!
Ne mutlu Türküm diyene!" diyerek düşüncelerini belirtti.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum