KARADENİZ'İN KIRKPINAR'I TEKKEKÖY'DE

Karadeniz’in en büyük yağlı güreş organizasyonu Karadeniz’in Kırkpınar’ı Tekkeköy Er Meydanında

KARADENİZ'İN KIRKPINAR'I TEKKEKÖY'DE
28 Ağustos 2015 - 21:06
Karadeniz’in en büyük yağlı güreş organizasyonu Karadeniz’in Kırkpınar’ı Tekkeköy Er Meydanında.

Tekkeköy Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye’nin üçüncü, Karadeniz’in ise en büyük yağlı güreş organizasyonu 28 Ağustos Cuma günü Tekkeköy büyüklü mahallesinde yapıldı.

[gallery ids="33544,33548,33549"]

Tekkeköy Belediyesi 5. Geleneksel yağlı güreş turnuvasında 44 başpehlivan ile yaklaşık 700 güreşçi ter döktü.

[gallery ids="33547"]

Türkiye’nin üçüncü, Karadeniz’in ise en büyük yağlı güreş organizasyonunu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘Bugün bu meydanda Karadeniz’in en büyük yağlı güreş organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Güreşlerimizde 2015 tarihi Kırkpınar Başpehlivanı olan Orhan Okulu, Kırkpınar ikincisi olan Osman Aynur ile Kırkpınar üçüncüleri İsmail Balaban ve Serhat Balcı ile Şaban Yılmaz’ın yanı sıra 44 Başpehlivan güreşti. Yaklaşık 700 güreşçinin ter döktüğü Karadeniz’in en büyük güreş organizasyonunu izlemeye ülkemizin dört bir yanından binlerce insan akın etmiş. Bu kadar büyük seyirci kalabalığının olması bizleri ayrıca mutlu etti. Amacımız Peygamber sporu, Ata sporumuzu yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Ata sporumuzu bu ve bu gibi büyük organizasyonlarla gençlerimize sevdirerek gelecek kuşaklara bırakabilmek bizlerin çocuklarına bırakacağı en büyük mirası olacaktır’ dedi.

Karadeniz’in en büyük yağlı güreşleri başpehlivanı Abdullah Güngör oldu.

Final karşılaşmasında Şaban Yılmaz Abdullah Güngör ile güreşti. Final müsabakasında Abdullah Güngör rakibi Şaban Yılmaz’ı yenerek Karadeniz’in en büyük yağlı güreşi Tekkeköy Belediyesi 5. Geleneksel yağlı güreşleri başpehlivanı oldu.

[gallery ids="33545,33546"]

Tekkeköy Belediyesi 5. Geleneksel yağlı güreş organizasyonuna Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Tekkeköy AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum