Karaaslan'dan "Dünya Engelliler Günü" Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan'dan "Dünya Engelliler Günü" Mesajı
02 Aralık 2019 - 12:00
Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Hayatın bir gerçeği olarak herkesin, hayatının bir döneminde yaşaması muhtemel olan engellilik konusunda toplumdaki farkındalığı daha da geliştirmek, engellilerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, tüm vatandaşlarımızın karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesini sağlamak en büyük gayelerimizden biridir.
Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engellilerimizin bir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan hayatın her alanında yer alabilmesi en temel insan hakkıdır. Engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik haklarından yararlanmaları önündeki engellerin kaldırılması noktasında AK Parti olarak çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirdik, engellilerimizin ve ailelerinin yanında olduk.
Edebiyatta, sanatta, siyasette, çalışma hayatında milletimizi gururlandıran başarılar kazanan engellilerimiz ile ulusal ve uluslararası alanda kazandığı başarılarla göğsümüzü kabartan sporcularımız inanç dolu yürekleriyle nice başarı hikâyeleri yazmaya devam etmektedir.
Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon ile AK Parti iktidarlarıyla gerçek anlamda işlemeye başlayan “sosyal devlet” ilkesi gereği engelli vatandaşlarımızın taleplerini karşılamayı önceliklerimiz arasında gördük ve işe engellilere yönelik bakış açısını değiştirerek başladık. Engellilerimizin bakım, rehabilitasyon, eğitim, sağlık hizmetleri ile istihdam hizmetlerinden yararlanabilmelerinin önünü açtık. 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu ile engelli vatandaşlarımıza haklarını teslim ettik.
Yaşam koşullarını ve bakım hizmetlerini iyileştirmeyi en önemli sorumluluklarımız arasında gördüğümüz engelli vatandaşlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığı 2010 yılında yaptığımız anayasa değişikliği ile güvenceye aldık. Lütuf değil hak olarak değerlendirdiğimiz sosyal politika perspektifimiz ile engellilerimizin şartlarını her alanda iyileştirdik. Özel çocuklarımızın eğitimini bir kuyumcu terazisi hassasiyetiyle ele alarak onların özel ihtiyaçlarına uygun metotları eğitim sistemimiz içine dâhil ettik.
Engelli memur sayısı 2002’de 5 bin iken bugün bu sayıyı 10 kattan fazla artırarak 56 bine yükseltmiş durumdayız. 2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında bugün ülkemiz genelinde 513 bin engelli vatandaşımıza hizmet verilmektedir. Yine 2002’de 2 bin 600 engelli vatandaşımız bakım için sırada bekliyorken bugün sıra bekleyen hiçbir vatandaşımız bulunmamaktadır. Gururla ifade etmek gerekir ki ülkemiz engellilerin desteklenmesi noktasında Dünya’da örnek gösterilen ülkelerden biridir.
Erişilebilir şehirler hedefimiz doğrultusunda engellilerimizin şehirlerimizdeki tüm imkânlardan, sosyal alanlardan, toplu taşıma araçlarından, açık ve kapalı mekânlardan rahatlıkla yararlanmasını sağlayacak düzenlemeleri yerel yönetimler ile işbirliği halinde hayata geçirmeye devam ediyoruz.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle ülkemizdeki ve Dünya’daki tüm engellileri ve sabır, şefkat, umut, merhamet abidesi kıymetli ailelerini sevgiyle selamlıyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.”
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum