Karaaslan'dan 23 Nisan Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan'dan 23 Nisan Mesajı
22 Nisan 2021 - 20:08
Gurur Günü
Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ilk adımın atılmasıyla başlayan ve Anadolu’ya dalga dalga yayılan Milli Mücadelemizin zaferle taçlandığı 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tarih milli iradenin hâkimiyetinin ve millet egemenliğinin en somut nişanesidir.
 23 Nisan; uğruna canlar feda ettiğimiz vatanımız, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı şanlı bayrağımız, minarelerden yükselen ezanımız ve hürriyetimiz için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin gurur günüdür. 23 Nisan 1920, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayışımızın, vesayetin değil demokrasinin yanında saf tutuşumuzun ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır.
Her sene büyük gururla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışı’nı bu yıl, koronavirüs salgını çerçevesinde alınan tedbirler gereği meydanlarda, caddelerde kalabalıklarla birlikte idrak edemeyeceğiz ancak bu coşku milletimizin her bir ferdinin yüreğindeki heyecanda kendini gösterecek ve bize güç vermeye devam edecektir.
23 Nisan tarihini Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin çocuklara verdiği değerin ve güvenin işareti olarak çocuklara armağan etmiştir. Bu özel gün, dünyada çocuklara armağan edilen tek milli bayram olma özelliği taşımaktadır. Bizler de bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek ve daha güçlü bir Türkiye bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.
Milli Mücadelemizin meşale şehri Samsun’umuzu Milletvekili olarak Gazi Meclis’imizde temsil etmenin gurur ve onurunu yaşıyor, hemşehrilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın huzur ve refah içinde yaşaması, ülkemizin hedeflerine ulaşması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Türkiye olarak, 23 Nisan 1920’deki ruh ile tüm badireleri atlatacak, ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine el birliğiyle ulaştıracağız.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin aydınlık geleceğinin ve dünya barışının teminatı tüm çocuklarımıza huzurlu ve güven dolu bir gelecek diliyor, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 101. Açılış Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum