Reklam
Reklam
Reklam

Kandiller, Barış Ve Hoşgörünün Yayılmasında Önemli Bir Yere Sahiptir

Mübarek ramazan ayı öncesi kutlanan ve insanlığın günahlarından kurtuluşunun müjdecisi olarak bilinen Berat Kandili’nin tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Rabbim bu güzel geceyi tüm İslam âlemine hayırlı ve uğurlu olmasını eylesin dileklerimi sunarken, tüm dünyayı ve ülkemizi ‘de etkisi altına alan koronavirüs belasından bir an önce kurtulmamız için hep birlikte idrak edeceğimiz bu önemli gecede dua edelim” dedi.

Reklam
Kandiller, Barış Ve Hoşgörünün Yayılmasında Önemli Bir Yere Sahiptir
06 Nisan 2020 - 18:51
Reklam
Bu gecede insanların günahlarından arınması için bir fırsat ve kandillerin kültür ve geleneğimizde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis “Kandiller aramızdaki dargınlık ve küskünlüklerin bitmesinde, barış ve hoşgörünün yayılmasında önemli bir yere sahiptir. Bu anlamlı gün toplumsal dayanışma, akrabalık ve kardeşlik hukukunu pekiştirmemiz için güzel bir vesiledir. Yüce Allah’ımdan koronavirüs salgını belasından bir an önce ülkemizin yanı sıra İslam âlemini kurtarmasını diliyorum” dedi.
Faziletlerinden Yararlanma Gecesidir
Berat Gecesi’nin sağlık, huzur ve mutluluk dolu günlere vesile olmasını dileyen Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ”Berat Gecesi de diğer mübarek kandil gecelerimiz gibi Yüce Allah’ın affına ve rahmetine kavuşup, faziletlerinden yararlanma gecesidir. Şaban Ayı’nın 15’inci gecesine rastlayan Berat Kandili tüm İslam âlemi için yeniden doğuşu da ifade etmektedir. Bu münasebetle, Berat Kandilci’ni Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde tövbe ve ibadetle geçirmeli, ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam âleminin huzuru için dua ederek, en güzel şekilde değerlendirmeliyiz” diye konuştu.
İslam Âleminin Berat Kandili’ni Kutlarım
İnsanların birbirini anlamak için empati yapması gerektiğinin önemine işaret eden, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ”Bu gece hatalardan, günahlardan temizlenme, hayırlı ve yararlı işleri daha da arttırma zamanıdır. İdrak edeceğimiz Berat Kandili’nin her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum. Af, merhamet ve mağfiret gecesi olarak kabul edilen Berat gecesinin feyiz ve bereketinden hepimizin istifade etmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile tüm halkımızın, ülkemizin ve bütün İslam âleminin Berat Kandili’ni kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim” diye ifade etti.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum