Kan Ver, Umut Ver, Gönüllü Ol, Hayata Umut Ol

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından Bafra'daki Özel Medibafra Hastanesi bahçesinde Samsun Kan Bağışı Merkezi Ekip Doktoru Dr. Hasan Yıldız’ın önderliğinde kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Kan Ver, Umut Ver, Gönüllü Ol, Hayata Umut Ol
10 Ağustos 2020 - 10:23
Yoğun ilgi gören bağış kampanyasına Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdür Vekil Dr. Serdar Bayram ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner’in de katıldığı etkinlikte Samsun ve Kahramanmaraş Eski İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, “Hayat ver, kan ver, umut ver, gönüllü ol, hayata umut ol. ”diyerek kan bağışında bulundu.
Yardıma Muhtaç Durumda Olanların Umudu Olmuştur
Kan bağış kampanyası çalışmalarını gördüğünü ve gönüllü olarak yıllardır kan bağışı yaptığını belirten Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Uzmanı olan Tahsin Nas,  “Sadece insanoğlunun üretebildiği büyük bir nimet olan kan, acil değil, her zaman bir ihtiyaçtır. Türkiye’nin her yerinde ve uluslararası alanlarda da çok başarılı bir hizmet veren Türk Kızılay’ı, yaralı Osmanlı askerlerine yardım için kurulduğu 1868 yılından beri, gariplerin, yardıma muhtaç durumda olanların umudu olmuştur.  Özellikle kan bulma hizmetleri, çok büyük bir anlam ifade etmektedir. Kanın tek kaynağı ve üretimi insandır. Hastanelerde tedavi gören insanların kan ihtiyacı, gönüllü bağışçılarla mümkündür” diye konuştu.
Bir Gün Herkesin Kana İhtiyaç Duyacağı Da Bir Gerçektir
Bu hususta, kan ihtiyacı hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Uzmanı olan Tahsin Nas, “Kan bağışının insanlığa büyük bir hizmettir. Kan bağışı, aynı zamanda bir insanlık ve sosyal sorumluluktur. Hiç beklenmeyen bir anda veya bir gün herkesin kana ihtiyaç duyacağı da bir gerçektir. Ne kadar fazla insan kan bağışlarsa daha fazla hasta tedavi edilebilir ve bu şekilde toplumumuzda tedavi oranı artar ve daha fazla insan mutlu olur. Bu vesile ile tüm ekibi gönülden kutluyorum, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum