Reklam
Reklam
Reklam

Kamuoyunun Beklediği Sorular Hala Cevap Bulmadı!...

Terme CHP İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, Rüşvet ile ilgili yaptığı açıklamada; Terme Belediyesi yöneticilerinin rüşvet ve yolsuzluk iddiaları için belediye adına yaptıkları açıklama cevap değeri kazanmadığı gibi kamuoyunu aydınlatıcı bir bilgi de barındırmıyor.

Reklam
Kamuoyunun Beklediği Sorular Hala Cevap Bulmadı!...
04 Ocak 2021 - 17:24
Reklam
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde başlayıp Terme Belediyesi’ne uzanan yolsuzluk ve rüşvet iddialarında Terme Belediyesi'nin “hedef gösterilerek haber yapılan asılsız iddialar” olarak nitelendirilip yapılan açıklamada sanki orta bir skandal yokmuş gibi adı geçen şahsın işe giriş-çıkış tarihlerini vermek kamuoyunun sorularına cevap değildir. Ayrıca “...iddia edilen zimmet- senet iddiaları ile ilgili kurumumuza ulaştırılmış herhangi bir bilgi, belge veya beyan bulunmamaktadır” diye açıklama yaparak bu işin içinden çıkılabileceğinin düşünülmesi de ayrıca trajikomik bir durumdur.
Terme Belediyesi resmi bir kurumdur, hedef gösterilemez. Hedefte olan kurumun koltuklarında oturan sorumlularıdır ve cevap vermesi gereken de kurum değil belediye başkanıdır.
Kamuoyunun beklediği sorular hala cevap bulmadı. Belediye Başkanı’nın çıkıp konuyu o zamanda yaşananları eğrisiyle, doğrusuyla anlatmalıdır ki Terme’yi, Terme halkını ve Terme Belediyesi’ni ilgilendiren böyle bir sorunu bir an önce açıklığa kavuşturmalıdır. Böyle bir yolsuzluk var ise  “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” u oynayamazsınız gereği ne ise yapmalı, soruşturulması başlatılıp, arkasında kimlerin olduğuna varıncaya kadar aydınlatmalısınız. Yoksa bu zamana kadar tatmin edici bir cevap veremeyişinizin başka bir nedenimi var?
Burada bir “Terme” adı var ve temizlenmelidir!
Önceki dönem Belediye Başkanı Şenol Kul’un da açıklamaları yersiz ve yetersizdir.  Konuyu Mustafa Demir’e ve Ali Kılıç’a ilettim demenin bir geçerliliği yoktur, sonuçta söz uçuyor... Siz de zamanında sıkıntıları olduğunu düşündüğünüz ve Mustafa Demir'e önermediğiniz bu kişi hakkındaki şüphelerinizi soruşturma başlatarak gereğini yapabilir, şüphelerinizi giderebilirdiniz. Kaldı ki sizde bu kişiyi seçimden hemen önce 15 Şubat 2019 tarihinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak atamışsınız…
*Mustafa Demir 'e önermediğiniz birini seçimden önce neden başkan yardımcısı yaptınız?
*Bu atama sizin isteğinizle mi yoksa birilerin baskısıyla mı oldu?
*Hangi bilgiye göre Mustafa Demir' e bu kişinin sıkıntıları var dediğiniz. O sıkıntılar neydi?
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme halkının, emekçilerinin alacaklarından vazgeçtiği söylenen paraları zimmetine geçirmeyecek kadar dürüst bir kişilik olduğuna inanıyor, hukukçu kimliği ile de bu sorunu çözeceğine inanmak istiyoruz.!
Diğer yandan kamuoyunda soruların cevapları bekleniyor.
*Önceki dönem belediye başkanının yolsuzluk konusunda sizi uyardığı doğru mudur?
*Eski muhasebe müdürünün zimmetine para geçirdiğini iddialarını biliyor muydunuz?
*Biliyorsanız neden soruşturma başlatmayıp,  üstü kapalı kalmasını sağladınız?
*İddiaları biliyorsanız bu kişinin Büyükşehire geçişine neden ve nasıl onay verdiniz?
*Adı geçen kişinin Büyükşehir Belediyesine geçişine onay vermek için zimmetine geçirdiği iddia edilen paradan ödeme aldığınız iddaları doğru mu?
*Aldıysanız bu paranın akıbeti nedir. Belediyenin kasasına girmiş midir?
Eğer konu hakkında bir fikriniz bilginiz yok ise çıkıp bunu da kamuoyuyla paylaşmanız gerekir. Susarak bir yere varamayacağınız gibi gün geçtikçe üzerinizde kuşkular artacak, Terme adının üzerinde ki itibarda azalacaktır. Unutmayın sizler Terme'yi temsil ediyorsunuz.
Göreve geldiğiniz hatta aday olduğunuz günden bu yana halka aşıladığınız deyim yerindeyse Terme’yi uçuracak vaatleriniz de masallardaki yerini aldı... Neyi bekliyorsunuz seçim zamanını mı!?
Ne oldu Terme’nin çehresine güzellik katacak çevre yolu.
Ne oldu galericilere vaat ettiğiniz Galericiler sitesi.
Ne oldu Terme’nin markası Terme Spor’a… İlçe başkanlığınız zamanında belediye başkanı Terme’nin kulübüne 250.000 TL veremiyorsa o koltukta oturmayacak diye söylenirken siz ne kadar sahip çıktınız? Yine Terme’nin markası Bal ligine kadar çıkıp maddi imkânsızlık yüzünden ligden çekilme kararı alan Evci Spor’a nasıl destekte bulundunuz.
Hemen hemen her bahar mevsiminde yaşadığımız sel felaketi önlemek için ilçe merkezinde ne gibi önlemler aldınız

Kazaların, yaralanmaların ölümlerin eksik olmadığı hastane kavşağı (halk adıyla ölüm kavşağı) için ne yaptınız. Bir kere düzenleme yapılan kavşak da değişen hiçbir şey olmadığını görüyoruz.
O kavşak bölgesindeki yapılar neden kamulaştırılamıyor? özel bir sebebi mi var? Emniyet şeridi bile yok, hastaneye giriş çıkış sıkıntılı… birinin daha mı hayatını kaybetmesi gerekiyor.
Daha, Terme’yi uçuracak, sevdanızın memleket olduğu 55 projenizden bile bahsetmedik! 5 tane yapabilseydiniz şükür diyecektik ama hakkınızı da yemek gibi olmasın 1 tane yaptınız. Halk için, garibana, ihtiyacı olana “Çorba Çeşmesi”...   Hatta belediyenin bütçesine bile alındı dağıtılacak çorbanın maliyeti ama bir kere hariç hiç çorba dağıtılmadı garibe, fukaraya, pazarcı esnafına.! süs niyetine duruyor kapalı pazar yerinde.
55 projeden geçtik Terme’nin üzerindeki şaibeyi kaldırın, sonrasında  Terme’ye katkısı olacak 5 tane iş yapsanız yeter. Marka değerini arttıracak, istihdam sağlayacak, İlçemize gereken değeri kazandıracak!
Terme’yi sahipsiz bıraktığınız yeter, artık biraz sahip çıkın.!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum