Kamuoyu, Dereköy Limanında 19 Mayıs Belediyesi ve DSİ'nin araçları limanın içinden alınan kumlar satılıyor mu?

DEREKÖY LİMANINDA NELER OLUYOR Kamuoyu, Dereköy Limanında 19 Mayıs Belediyesi ve DSİ’nin araçları limanın içinden alınan kumlar satılıyor mu? Bir süredir kamuoyu tarafından Derekö

Kamuoyu, Dereköy Limanında 19 Mayıs Belediyesi ve DSİ'nin araçları limanın içinden alınan kumlar satılıyor mu?
21 Temmuz 2014 - 23:51
DEREKÖY LİMANINDA NELER OLUYOR

Kamuoyu, Dereköy Limanında 19 Mayıs Belediyesi ve DSİ’nin araçları limanın içinden alınan kumlar satılıyor mu?

Bir süredir kamuoyu tarafından Dereköy Limanında 19 Mayıs Belediyesi araçları ve DSİ’nin araçları tarafından limanın içinden alınan kumlar satılıyor algısı oluştu. Kamuoyu daha önce limandan alınmayıp, şimdi ise limandan alınıp çeşitli yerlere serilen kumları akıbetini merak ediyor.

BALIKÇI BARINAĞI SAHİPSİZ

Dereköy Limanı, Dereköy Su Ürünleri Kooperatifi tarafından işletilmekteydi, Milli Emlak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile olan sözleşme şartları yerine getirilmediği için iptal edilmişti.

Dereköy balıkçı barınağında balıkçı teknelerinin karaya bakım için rahat çekip ve denize rahat indirebilmek için temizlik yapılmaktadır. On binlerce ton kumun Liman sahası dışında temizlik adı altında limandan çıkarılıyor.

EKSİLEN KUMU SAHİLDEKİ KUMLAR TAMAMLIYOR

Bu kumun depolanması yasal mıdır? Bu kum nerelerde nasıl kullanılır. Kamuoyu merakla yetkililerden bu konuya açıklık getirmesini istiyor.

Kamuoyu bu konu hakkında yetkililerden cevap bekliyor. Acaba kumlar satılıyor mu? Satılıyorsa inşaat sıvası için mi kullanılıyor. Sıva için kullanılıyorsa bu sıvalar sağlıklı mı?

Doğru olan bu kumun denize veya Kumsallara geri dökülmesi ya da Altınkum, Çatalçam, Taflan, Dereköy sahillerinde olmayan kum eksikleri için kullanılması mı?

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum