KAMU VİCDANININ SESİ YERİNE GELDİ…

3 dönem ilçe belediye meclis üyeliği ve geçen dönem aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan mimar İsmail Sevindik, "Protokol Camii'nin mahkeme kararıyla iptal edilmesi kamu

KAMU VİCDANININ SESİ YERİNE GELDİ…
13 Şubat 2015 - 11:00
3 dönem ilçe belediye meclis üyeliği ve geçen dönem aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan mimar İsmail Sevindik, "Protokol Camii'nin mahkeme kararıyla iptal edilmesi kamu vicdanının sesininin dile getirilmesidir" dedi.

KAMU VİCDANI RAHATLAMIŞTIR.

Geçtiğimiz dönem Atakum'da yapılması planlanan Protokol Camii'nin yerinin yanlış olmasına en çok karşı çıkan meclis üyelerinden mimar İsmail Sevindik mahkeme kararıyla iptal edilen projenin kamu vicdanını rahatlattığını söyledi. Sevindik, "Büyükşehir Belediye Meclisi 11.02.2015 tarih itibari ile mahkeme kararına uyarak kamuoyunda ‘protokol Camii’ olarak bilinen veteriner lisesi alanına yapılmak istenen camii arsası ile ilgili döneminde üyesi olduğumuz meclis oy çokluğu ile alınan kararı iptal etmiştir. Bu karar mahkemece iptal edilirken kamuoyu vicdanının sesini dile getirmiştir. Resmi cenaze törenlerinin gerekli tören düzeneği ve erkanın usulüne uygun hareket tarzı bakımından Valide sultan camii ve çevresi yetersiz kalmakta olduğu gerçeğini kabul etmekle beraber çözüm için gösterilen alan da mevcut törenlerin yapıldığı alan kadar olumsuzdur" dedi.

YENİ BİR ALAN BELİRLENMELİ.

Büyükşehir Belediyesinin kamu vicdanıyla örtüşen yeni bir alanı belirleyerek bu yönde karar almasının çok doğru olacağını İhtiyaç olan camii ve külliyesi için ulaşım kriterlerini dikkate alan bir alan arayışı daha uygun olacaktır. Çünkü bu tür bir cenaze için devlet erkânının gelişi cemaatin kalabalığının araçla gelişi, gidişi ve bu araçların otopark ihtiyacı günlük trafiği aksatmayacak nitelikte olmalıdır. Yeni müftülük binası tertip edecek şekilde bir yapılanma ile daha uygun yer arayışı gerekmektedir. Bu yer için eski havaalanının kuzey ucu, Kökcüoğlundaki ruh ve sinir hastanesi alanı veya Anakara yolunda daha uygun bir alan bu konu için çalışma alanı olabilir. Belediye yönetiminin kamu vicdanı ile örtüşen yeni bir alanı belirleyip karar alması ise en büyük dileğimizdir" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum