Reklam
Reklam
Reklam

Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayırlıdır

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Kadir gecesi, diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir” dedi.

Reklam
Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayırlıdır
19 Mayıs 2020 - 12:48
Reklam
Kadir Gecesi’nin sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği kutsal bir gece olduğunu ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Ülkemizin, milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızın ve topyekûn İslâm âleminin mübarek Kadir gecelerini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Ramazan ayını on bir ayın örneği ve sultanı kılan Rabbimiz, Kadir gecesini de Ramazan’ın kalbi ve kıymetlisi kılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de bu geceye müstakil bir sure tahsis eden yüce Rabbimiz, gecenin değerini de bizzat surede haber vermiştir” dedi.
Bizim Kalbimizde Ayrı Bir Yere Sahiptir
Rahmet, merhamet ve mağfiretin bol bol yağdığı Kadir Gecesi’nde Yüce Mevla’dan bağışlanma dileyip, kırgınlıkların giderilmesi gerektiğini belirten Başkan Edis,“ Kadir gecesinin hidayet kaynağımız Kur’an-ı Kerim’in ümmeti olmakla müftehir olduğumuz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sas) kalbine inmeye ve İslâm güneşinin yeryüzünü aydınlatmaya başladığı gece olmasıdır. Kadir gecesini ihya etmenin yolu, Kur’anın kadir ve kıymetini bilmekten, Kur’anla hayatı anlamlandırmaktan, onunla hayata, insana, eşyaya, tabiata, çevreye ve kâinata bakmaktan geçtiği gibi. Yaşayan Kur’an Resûl-ü Ekrem’in (sas) çağlar üstü örneklik ve rehberliğini doğru anlamak ve onu doğru takip etmekten geçer. Ancak, o zaman Kadir gecesi bizim hayatımıza bin kat değer katabilir. Ancak o vakit şeref, izzet ve itibar gecesi, bize şeref izzet ve itibar kazandırabilir” diye konuştu.
SEVİNÇ VE MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ
Bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiğini ifade eden Başkan Edis, “Oruç ibadetiyle geçirdiğimiz rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Yüce Kitabımızda bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Dini hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinin değeri, insanlığa rehber, şifa ve ebedi mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur’an’ı Kerim’in o gecede yeryüzü ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum