Kadin Olmanin Hikayesini Yeniden Yazmaya Geliyoruz!

Deva Partisi İl ve İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı, gönüllüler ile birlikte Samsun’un dört bir yanında etkinlikler ziyaretler düzenlediler.

Kadin Olmanin Hikayesini Yeniden Yazmaya Geliyoruz!
09 Mart 2021 - 18:38
Deva Partisi Kadın Çalışmaları İlkadım, Atakum, Tekkeköy, Çarşamba, Alaçam, Bafra gibi birçok ilçede eş zamanlı ziyaretler gerçekleştirdiler. Deva ekipleri çarşı pazar dolaşarak buralarda çalışan emekçi kadınlarımız ile sohbet ederek Kadın Günü’ne özel hediyeler takdim ettiler. Ziyaretler esnasında çalışan kadınlarımızın ortak sorunlarının başında alım gücünün düşüklüğü geldi.
Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı ve beraberindeki ekip aynı zamanda Baro Başkanını ve son günlerde Kadına Şiddet konusunda Samsun’da gündem olan mağdur kadınımızı da hastane de ziyaret ederek, doktorundan bilgiler aldılar.
İl Başkanı Türk:  Hiçbir güzellik kadinlara altın tepside sunulmuyor bu hayatta.. Evde , iş hayatında, sosyal hayatta, yargı önünde, toplum içinde Kadın olmak... Kadinin hep bir adım arkada durmasını beklemek,
hep sessiz kalmasını istemek, giyimiyle saç rengiyle yargılamak.. Tüm bunlar Kadına yapılmış en büyük haksızlık değil mi?
Biz kadınlara beklemek öğretiliyor bu topraklarda; erkeğin ardında, çocuğun yanında, evin içinde... Zihinlerimize bir şekilde kazınmış bu öğretileri peki yenileriyle değiştirebilir miyiz? Baştan bir hikaye yazabilir miyiz? Kadınları savaş meydanında mücadale etmiş bu toplum, kadına nasıl arkasını döndü? 21. Yüzyılda Kadının toplumdaki yerini nasıl kaybetti. Kadın meselesi bu ülkenin ve bu ülkenin çocuklarının meselesi bir gelecek meselesi...

Biz Deva kadinlari olarak kadin olmanin hikayesini yeniden yazmaya geliyoruz! şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum