Kadın Cinayetlerine Karşı Ayaktayız

Samsun’da işlenen kadın cinayetinin ardından, Atakumlu kadınlar ayağa kalktı. CHP Atakum Kadın Kolları cinayetle ilgili basın açıklaması düzenledi.

Kadın Cinayetlerine Karşı Ayaktayız
07 Mayıs 2024 - 18:23
Samsun’un İlkadım ilçesinde İngilizce öğretmeni Saadet Çay’ın, boşanma aşamasında olduğu 19 suç kaydı bulunan eşi Adem Çay tarafından katledilmesi infiale yol açtı. Kadın cinayetlerine tepki gösteren CHP Atakum Kadın Kolları basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına çok sayıda kadının yanı sıra, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek katıldı.
Kadın cinayetlerinin politik olduğunu vurgulayan CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir şunları söyledi; “Kadınların kazanılmış haklarına yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. Tarihin en cinsiyetçi meclisi ile karşı karşıyayız. Laikliği hedef alanlara karşı mücadeleyi büyütüyoruz. İngilizce öğretmenimiz Saadet Çay’ın yaşamı en yakınanındaki bir erkek tarafından elinden alındı. Boşanma eşiğindeki kız kardeşimiz yine diğer kadınlar gibi kocası tarafından katledildi. Samsun’da şiddet mağduru kadın için TBMM’de kurulan komisyona rağmen kadın cinayetleri devam etti. 2024 Ocak ayından Mayıs ayına kadar 71 kız kardeşimiz katledildi. Her kadın cinayetinden sonra komisyonlar kuruldu.
Yan Yana Olmak Zorundayız
Adında adalet olan bir partinin yönetiminde adaleti mumla arar olduk. Anayasayı yok sayıyorlar, zaten ülkeyi yöneten zat, kadın erkek eşitliğine inanmıyor. Meclis’te kadının fıtratına göre çalışmasını savunan milletvekilleri var. Kadınları kuluçka makinesi gibi gören milletvekilleri var. Ne giyeceğine, kaç çocuk yapacağına karışan vekiller var. Mecliste bir terör örgütü olan Hizbullah’ın uzantısı olan milletvekili var. Laiklik çok büyük tehdit altında, İstanbul’un göbeğinde Adalet Sarayında şeriat isteriz diyerek naralar atılıyor. Kadına, çocuğa yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Her gün 3 kadından biri katlediliyor. Tam da burada biz kadınlar yan yana olmak zorundayız.
Biz güçlü olursak ne kadınların 3 kuruşluk nafakasına göz koyarlar, ne İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulmasına engel olabilirler, ne de medeni kanuna dokunabilirler, boşanmalarda arabuluculuk yapabilirler, ne de ÇEDES uygulamasını uygulayabilirler. Bizler töre, namus cinayetlerini, cinsiyet ayrımcılığını, erkeğin hükümdarlığını kabul etmiyoruz. İnsanca ve eşit bir düzende yaşamak istiyoruz. Usta Nazım’ın dediği gibi hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlü ise, çaresi yok dostlar biz kazanacağız”
Basın açıklamasının ardından kısa bir konuşma yapan CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek ise, “Bu ayıptan kurtulmamız gerekli. Kadın cinayetlerini CHP iktidarında durduracağız” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum