Jeoloji Mühendisleri Odası Deprem Bölgesinde

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Pazarcık ve Elbistan Depremleri İle İlgili İncelemelerini Sürdürüyor.

Jeoloji Mühendisleri Odası Deprem Bölgesinde
12 Şubat 2023 - 21:31
6 Şubat 2023’te merkez üssü Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki deprem ve merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Odamız tarafından oluşturulan heyet 10 Şubat’tan bu yana incelemelerini sürdürüyor.
Depremin ağır hasar verdiği Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Kilis ve Şanlıurfa’da incelemelerini sürdüren heyet bölge genelinde can kaybı ve ağır hasarlara neden olan fay ve fay mekanizmalarının incelenmesi, depremin yarattığı hasar ve bu hasarın oluşmasına neden olan faktörlerin yerinde incelenmesi amacıyla oluşturulan heyetimizde  Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Alan, Yönetim Kurulu Üyemiz Jeoloji Yük. Müh. Hüseyin Akkuş, Yönetim Kurulu Üyemiz Jeoloji Yük. Müh. Seçkin Gülbudak,  Deprem Danışma Kurulu Üyelerimiz Prof. Dr. Erdin Bozkurt, Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Prof. Dr. Tolga ÇAN, Prof. Dr. Ercan Aksoy, Doç. Dr. Mustafa Kerem Koçkar, Doç. Dr. Murat Yılmaz, Yönetmen  Ozan Turgut ve Gaziantep İl Temsilcimiz Mehmet Emin Yılmaz yer alıyor.
Heyetimizin deprem bölgesinde yapacağı incelemeler sonucunda tespit ettiği hususlar video olarak www.jmo.org.tr sayfasından ve Youtube kanalımız Jeoloji Mühendisleri Odası üzerinden yayınlanacak ayrıca hazırlanacak rapor ile kamuoyuyla paylaşılacaktır.

 




​​​​​​​

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum