İYİ Parti Çevrecileri Santrali İnceledi

İYİ Parti Genel Merkez Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı Arzu Önşen ile beraberindeki heyet, Çarşamba'da bulunan biyokütle enerji santralini gezip, yetkililerden bilgi aldı.

İYİ Parti Çevrecileri Santrali İnceledi
12 Şubat 2021 - 19:30
Samsun'un Çarşamba ilçesi Eğerceli Mahallesi'nde kurulumu tamamlanan Oltan ve Köleoğlu Enerji’ye (OKE) ait biyokütle enerji santrali, İYİ Parti heyetini ağırladı. OKE yetkilileri tarafından yapılan davet üzerine santrale gelen İYİ Parti Genel Merkez Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı Arzu Önşen’e, Çarşamba Çevre ve Çiftçiler Derneği Sözcüsü Murat Şenel ve İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Saydam Bayram eşlik etti. Pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleşen ziyarette İYİ Parti heyeti baret ve yelekli olarak santrali gezdi.
OKE Şirketi Yatırım Koordinatörü Anıl Badem ile çevre, ziraat ve farklı dallardaki uzman ekiple birlikte kapalı stok sahasını ve tesisi gezen heyet, santralin çalışmasıyla ilgili bilgiler aldı. Heyet daha sonra idari ofise geçerek bilgi alışverişini sürdürdü. İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikaları Genel Başkanı Arzu Önşen'in sorularını yanıtlayan OKE Yatırım Koordinatörü Badem, santralin çevreye ve doğaya zarar vermediğini, tam tersine bölgede anız yakılmasının önüne geçerek doğaya zarar verilmesine engel olduğunu ifade etti. Badem ayrıca, son teknoloji sistemle çalışan santralin, tarımsal ve ormansal atıkların alımını yaparak yöre halkının ekonomisine destek olduğunu anlattı. İYİ Parti ve yerel uzmanların bulunduğu heyet, yatırıma değil, çevre kirliliğine karşı olduklarını belirterek, tesisle ilgili akıllarındaki tüm soruları sorduklarını ifade etti. İYİ Parti heyeti, santral yetkililerine teşekkür edip, tesisten ayrıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum