İstiklal Marşı, Hür Yaşama İrademizin Sembolüdür

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı, Hür Yaşama İrademizin Sembolüdür
11 Mart 2020 - 21:23
Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi; “12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen, devletimizin bağımsızlığının, milletimizin hür yaşama iradesinin sembolü olan İstiklal Marşı, geleceğimize yol göstermeye, ülkemizin istikametini belirlemeye devam etmektedir.
Cepheler, şartlar, silahlar değişmiş olsa da istiklal ve istikbalimiz uğruna canlarımız pahasına verdiğimiz kararlı mücadele değişmemiş, azmimiz gücünden hiçbir şey kaybetmemiştir. Bağımsızlığımızın beyannamesi sayılan İstiklal Marşı bu yönüyle; vatan aşkımızı, inancımızı ve cesaretimizi abideleştiren güçlü bir metindir.
Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılması ve devletimizin kurulması sürecinde, vatansever şahsiyeti ve milli kimliğiyle öne çıkan, manevi değerlerin halka yayılmasında ve gelecek nesillerin inşasında fikirleriyle yol gösteren büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’un, değerlerimizi mısralarında en veciz şekilde ortaya koyduğu, “Korkma!” diye başlayan İstiklal Marşı, hiçbir dayatmaya boyun eğmeyen ve bağımsızlığından asla taviz vermeyen milletimizin tüm dünyaya en net mesajıdır.
Tüm imkânsızlıklara ve zorluklara rağmen imanla, inançla birbirimize kenetlenerek tarih boyunca nice badireleri atlattık, nice tehdidi yerle bir ettik. Dün olduğu gibi bugün de sınırlarımızın içinde ve sınır ötesinde varlığımıza, birliğimize, bağımsızlığımıza tehdit oluşturan terörle ve türlü kuşatmalarla kararlı bir mücadele veriyoruz. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtlarının ardından Bahar Kalkanı Harekâtı ile bölücü teröristlerin emellerini akamete uğratıyoruz. İnanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhuyla karşımıza çıkan tüm engelleri aşacak, beka mücadelemizi zafere ulaştıracağız.
19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’umuzda ilk adımı atmasıyla başlayan Milli Mücadele’de 100. Yıl’ın büyük gururunu yaşarken, merhum Akif’in “milletimindir” dediği İstiklal Marşı’nın temsil ettiği ruha ve ortaya koyduğu değerlere sıkı sıkıya sarılmaya ve ilelebet sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yüz yıl önce ortaya koyulan o ruh bugün de diridir ve her tehdit karşısında milletimizin çelikten iradesi ve gücü olarak ortaya çıkmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 99. Yıldönümünde, eserleri ve fikirleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile vatanı uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum