İstihdam ve Göç

İstihdam ve Göç Bu şehrin ve bu bölgenin en büyük derdi istihdamdır

08 Ekim 2014 - 14:06
İstihdam ve Göç

Bu şehrin ve bu bölgenin en büyük derdi istihdamdır. İstihdam yoksa göçü önleyemezsiniz. İstihdamı artırmanın yolu da kesinlikle özelleştirme değildir.

Son 20 yılda bu şehirde çimento fabrikası, liman işletme, Telekom özelleştirilmiş SEK, EBK, TEKEL, FİSKOBİRLİK, SÜMERBANK, TEKEL, KÖY HİZMETLERİ BÖLGE VE İL MÜDÜRLÜĞÜ, SAĞLIK BÖLGE ANA TAMİRHANE, ORMAN BÖLGE ANA TAMİRHANE MÜDÜRLÜKLERİ kapatıldı.

Binlerce çalışan emekli edildi yani sokağa bırakıldı.

Bölgeye göstermelik teşvik verilerek bazı işletmelere ödeme kolaylığı sağlandı batmaları geciktirildi. Yetmedi İstanbul, Ankara ve İzmir’de iş adamlarının defterlerinin kontrol oranı % 5 iken Trabzon’da %25’leri buldu. İcra dairelerinin sayısı 5 yedi emin garajlarının sayısı 15 buldu… Buna rağmen esnaf kredi kefalet kooperatifleri bankalar kredi limitlerini sonuna kadar açtı… Birde kendi icra ekibini kurdu… Borcunu ödemeyenin malına anında el koyuyor, anında satıyor…

Bu şehirden kim yıllar önce büyük şehir İstanbul, Ankara, Antalya ve bursa ya gitmişse bugün kalkınmıştır batana pek rastlayamazsınız Burada ağır sanayi olmaz…

Bir tane çimento fabrikası var dumanı tüten onu da kapatmaya uğraşıyoruz!   Şehri ziyaret eden Cumhurbaşkanı bunu buradan taşıyın diyor. Büyük şehir belediye başkanı bu fabrika şu tarihte kapanacak diyor… İyide siz bu ülkenin diğer vilayetlerini gezmiyor musunuz? Bakın bakalım nerde oralarda bacası tüten sanayi kapatmak imkânsız. Burada kapatmaya alıştık ya kapatın gitsin diyoruz… Yani kapatmak bizde bağışıklık yapmış!

Sonrada bir duşakabin, parfümeri veya telefoncu dükkânını devlet Protokol’üyle açıyoruz… Önce eskortlar gidiyor sonra korumalar en sonda devlet adamları gidip törenle açıyorlar! Biri eski biri yeni iki tane bakan Beşirlide bir çağrı merkezi açıyorlar! Bir yıl geçmeden çağrı merkezi kapanıyor…

Bu şehirde bu çağda derelerin üstünden asma köprülerle veya ilkel teleferiklerle geçilirken, altından dere geçmeyen köprüler yapmak ne oluyor? Esnafın önünü kesmektir demektir… Hiç kimse bu iş yerlerinde sağlanan istihdamdan söz etmez. Ben planladım, ben yaptım oldu der eleştireni de devletin kürsüsünden utanmadan ve sıkılmadan eleştirirler! İşte buyurun; Fatih parkının önünde havalimanının önünde ve moloz da dev viyadükler yaptık iyi yaptık güzel oldu diyen var mı? Hayır. Peki, trafiği çözdü mü? Kesinlikle hayır.

Siz bu şehirde ortak aklı kullanmazsanız, sizi eleştireni anında mahkemeye verirseniz, korkutmaya çalışırsanız, bu şehre kötülük yaparsınız ve hiçbir yere varamazsınız. Gelene ağam gidene paşam diyen bu millet veya bazı şakşakçılar sizi şimdilik alkışlarlar! Ancak sizin iyi yaptıklarınız varsa onları görmez, kötü yaptıklarınızı yani yaptığınız kötülükleri kesinlikle unutmazlar! Tekerleme yapar her yerde ve her platformda anlatırlar… Bu böyle biline!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum