İslamcı yazar Prof. İskender Pala, Paris katliamı sonrası

TÜRKİYE’DE İSLAMİ HASSASİYETLER KAYBOLUYOR MU? İslamcı yazar Prof

İslamcı yazar Prof. İskender Pala, Paris katliamı sonrası
14 Ocak 2015 - 23:38
TÜRKİYE’DE İSLAMİ HASSASİYETLER KAYBOLUYOR MU?

İslamcı yazar Prof. İskender Pala, Paris katliamı sonrası Avrupa’da İslam’a yaklaşımla ilgili olarak, “Birincisi, ben Avrupa’da yaşayan bir insan olsaydım şu anda İslam’a hiç sıcak bakmazdım. İkincisi, Türkiye’de yaşayan 20 yaşında bir genç olsaydım gene İslam’a sıcak bakmazdım” demiş. Ve devam etmiş “Bu algılama biçimleri, 15 yıl sonra Türkiye’nin yapısını değiştirecek. İslami hassasiyetler kaybolacak” şeklinde konuşmuş...

MÜSLÜMANLAR ÇİZİLDİ

“Müslümanların bir kere daha üzerlerinin çizildi”ğini ifade eden hoca, verdiği bir demeçte bakınız neler söylüyor :
“-Herkesin kafasında başka bir İslamiyet var. Bazı aktörler, İslamiyet’in şiddetle anılmasını sağlayan her türlü argümana destek veriyorlar. Beni üzen, Müslümanların bu kadar ayrışma içerisinde bu tuzakta yer almaları. Hakiki bir Müslümanın bir katliam yapma ihtimali yoktur. Lanet olsun. “İslamiyet’in terörizmle anılmasını sağlamaya yönelik bir algı yönetimi mi” diye de düşünüyorum.
..Ama bunu yapan bir Müslüman ise ben onun Müslümanlığına şahadet edemem. Hz. Peygamber’e laf söylenmesi, çizilmesi elbette beni incitir, ağrıma gider. Ona bir leke kondurmak isteyen herkes benim hasmımdır. Ama hasımlığı gidip iki kurşunla halletmek İslami bir çözüm yolu değildir. Müslümanların bu tür yapıları ve insanları içlerinde sorgulayıp “Senin yaptığın asla tasvip edilemez, bu yüzden bütün Müslümanlar zarar görüyor. Bu yoldan dönmen gerekir, dönmüyorsan cezanı ben vereceğim” demesi gerekir. Saldırının hemen ertesinde Avrupalılar sokaktaydı. Ben Müslümanların da sokaklarda eylem yapmasını içimden geçirdim.
..Oradaki terörizmin altında yatan sebeple neden sokağa çıkmadıklarının cevabı aynı. Bölük pörçükler, birinin diğeriyle irtibatı kopartılmış. Her grup, farklı görüşteki ötekiyle yan yana olmama gayretinde...”

KUL HAKKI DENİZİNDELER

Türkiye’de kul hakkına riayet edilmediğini üzerine basa basa söyleyen İskender hoca “ Türkiye bir kul hakkı denizi içerisinde boğuluyor. Ülke olarak başımızdaki belanın bu olduğunu düşünüyorum.” diyerek görüşlerini  özetlemiş..
İnşallah hocanın bu söyledikleri birilerinin kulağına küpe olur da Türkiye’de yanlıştan dönülür diyoruz...

İSLAM EROZYANA UĞRATILIYOR

İşte İskender Pala hocanın son sözleri :
“- Muhafazakâr görüşün üstünlüğü kaybolacak. Şu an 20’lerinde olan gençler, eğer “İslam acaba gerçekten bunu emrediyor mu?” diye araştırmıyorlarsa ve sadece sosyal medyadan fikir sahibi oluyorlarsa 15 yıl sonra bambaşka bir Türkiye olacak.  İslami hassasiyetler kaybolacak. Ahlak anlayışımız, günah anlayışımız değişecek. Çünkü siz İslam’ı erozyona uğratıyorsunuz. Din pazarlık konusu ediliyor. İslam adına kavga ediyorsunuz. İslam adına kardeşler arasında, birbiriyle aynı safta duran insanlar arasında bile çatışma yaratıyorsunuz. 20 yaşındaki bir genç buna bakınca ne düşünür?
...“İnsanlar günah işleyebilir. Günah olduğunu anlamışsanız, Allah’a el açar af dilersiniz. O da affeder. Günah işlemek bir şeydir. Ama günahı günah saymamak çok şeydir. Biz galiba günahı günah saymayan bir Müslüman toplum olduk. Allah diyor ki ‘Bana karşı cürümleriniz olursa affedeceğim, rahmetim boldur. Ama bir kula karşı cürmünüz varsa gidin ondan özür dileyin’. Yani kul hakkı, söylemek istediğim bu. Göçmen kuşların akın yolları üzerine gökdelen dikmek kuş hakkıdır. İstanbul’da yahut büyük şehirlerde doğan her bir bebeğin yeşil alan hakkı varken, her yere bina dikip toprağı bile görünmez kılmak kul hakkıdır. Falanca yerde bizim adamlarımız olsun diye kadrolaşmak yahut da filanca okulu bizim çocuklar kazansın diye sınav sorularını değiştirmek kul hakkıdır...”

Daha ne desin adamcağız...
Düne kadar bunları yazıp çizenleri şucu bucu diye yaftalayanlar, İskender Pala hocanın bu dediklerine ne cevap verecekler merak ediyorum doğrusu...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum