İŞİMİZ GÜCÜMÜZ REKLAM!

Vatandaşların yardımlarına bile sahip çıkamıyoruz!

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ REKLAM!
28 Haziran 2018 - 12:36
Vatandaşların yardımlarına bile sahip çıkamıyoruz!...
Belediyeler vatandaşlardan topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için birbirleri ile yarışıyorlar.
Vatandaşlar da bu yardımlara duyarsız kalmayarak yardımlarını yapıyorlar. Ancak yardımları toplayan belediyeler vurdumduymazlıkla yapılan yardımları heba ediyorlar.
İlkadım belediyesi tarafından ilkadım belediyesi logolu giysi toplama kutuları tam bir rezalet. Hem çalışmıyor hem de vatandaşların yaptıkları giysi yardımları yerlerde geziyor!…
Duyarlı vatandaşlar yerlerdeki bu giysileri imece usülü giysi toplama kutularına koymaya çalışıyor.
Normal bir insanın kullanamadığı bu giysi kutularının birçoğu çalışmıyor. Yardım toplama giysi kutuları üstüne üstlük bir de bir firmaya ihale edilmiş.
Yardım yapan vatandaşlar belediyelerin bu uygulamalarından rahatsız. Haber merkezimize yaptıkları şikâyetlerde; Defalarca belediyeye bu durumu ilettiklerini, maalesef kimse bu şikâyetimizle ilgilenmedi. Giysileri madem yardım toplama kutularına koyamayacağız ne diye o giysi toplama kutuları sokak başlarına konuluyor? Reklam olsun diye mi o kutular konuluyor?
Vatandaş giysilerini ambalaj veya poşete koyup yardım toplama kutusuna koymaya çalışıyor ama koyamıyor. Kapak açılmıyor, kapak demirden yapılmış, çok ağır, düşüp birinin kolunu veya kafasını kırabilir. Yardım getirenlere her an zarar verme durumu çok yüksek. Kapağı açmaya erkeklerin bile gücü yetmiyor! Bayanların o kapağı açmaya gücü nasıl yetsin. Bayanlar giysi kutusuna getirdiği yardımları nasıl koyacak. Getirdikleri giysileri yardım toplama kutularına koyamadığı için yardım poşetlerini giysi toplama kutusunun yanına bırakıp gidiyorlar. Yağmurda rüzgarda kötü hava durumlarında yerlerde heba oluyorlar!... Bazı duyarlı vatandaşlar da birkaç kişi olup bu yardımları kutuya koymaya çalışıyorsa da başaramıyorlar.
Bu uygulama neticesinde vatandaşların yaptıkları yardımlara bile sahip çıkamıyor belediyeler. Çok yoğun bir yaya ve araç trafiğinin olduğu bir yerde olan bu yardım toplama kutusunu ne hikmetse hiç kimse görmüyor. Sayın Belediye başkanımız Tok her gün buradan geçiyor. Maalesef bunları göremiyorlar. Bu sorunların bir an önce düzelir diye düşünüyoruz diye ifade ettiler.
Kaynak: beyazgaste.com

[gallery ids="93707,93711,93710,93709,93708,93712"]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum