İSİM BULAMADIĞIMIZ BİR TEKNİK!

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Avrupa Miras Günleri” kutlamaları çerçevesinde sanatçı Birol Sel’in eserlerinden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi

İSİM BULAMADIĞIMIZ BİR TEKNİK!
22 Ekim 2015 - 19:13
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Avrupa Miras Günleri” kutlamaları çerçevesinde sanatçı Birol Sel’in eserlerinden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi.
Türkiye’de 2007 yılından bu yana Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü önderliğinde yerel yönetimlerce kutlanan “Avrupa Miras Günleri” kutlamaları çerçevesinde sanatçı Birol Sel’in 35 eserinden oluşan serginin açılışı Valimiz İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından yapıldı.

[gallery ids="36630,36631,36632"]
BU HEM BİR TABLO, HEM BİR MARANGOZLUK SANATI
Açılış töreni sonrası protokol üyeleri ve davetlilerle birlikte sergiyi gezen Vali İbrahim Şahin'e sanatçı Birol Sel tarafından eserler hakkında bilgi sunuldu. Daha sonra bir açıklama yapan Vali İbrahim Şahin, “Bu sergiyi burada yakından görmek gerekir. Bana birileri bu sergiyi anlatsa her halde bu kadar etkilenmezdim. İnanılmaz, farklı bir sergi. İsim bulamadığımız bir teknik. Bu hem bir tablo, hem bir marangozluk sanatı, hem el emeği, hem boyama tekniği, belki yapıştırma tekniği ama hepsinin karışımıyla çok güzel bir sergi" dedi.
İNSANLARIN BUNLARI GÖRMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ
"Bu sergiyi gezenler, görenler her halde ilk defa görmüşlerdir. Onun için adeta ben büyülendim ve çok etkilendim" diye Vali Şahin," Ayrıca sanatçımız Birol Sel’e de bundan sonra sahip çıkacağız. Samsun’da çok işlek bir yerde atölye veya marangozhane gibi uygun bir ortam oluşturarak insanların bunları görmesini sağlayacağız. Sanatçı arkadaşımızı ürettikleri ile halkı buluşturmak gibi bir düşünceye kapıldım. İnşallah bunu en kısa zamanda sağlayacağız" diye konuştu.
Açılış törenine ayrıca Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal  ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum