İşçiyi Korkutmak Nedir?

Ülkem İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal SARI hastaneler de bulunan temsilcilerine ve sendikalarına üye olmak isteyen personeli korkuttuklarını iddia etti.

İşçiyi Korkutmak Nedir?
16 Eylül 2021 - 21:52
Konu ile alakalı şu açıklamalarda bulunan başkan Sarı; O1.01,2021 toplu iş sözleşmesi yapıldı.
Bundan sonraki süreçte işçi arkadaşlarımız dayanışma aidatı dilekçesi vererek istedikleri sendikaya üye olabilirler. Hatta bundan sonraki süreçte yapılacak toplu iş sözleşmelerinde işçi bulunduğu sendikadan yetkiyi alacak sendikaya artık geçmek zorunda değildir.
Ancak dilekçe yazıp istifa etmek isteyen personele istifa edersen geriye dönük alamazsın ve iş hakkın fes olur gibi tehditler duymaktayız. Bu tehditleri savuran kişilerde o işçiler gibi 4 D statüsünde ki kişiler. Hatta bazılarının kadrosu temizlik olarak geçiyor.
Neye ve kime dayanarak istifa edersen geriye dönük alamazsın ve iş hakkın fes olur diyorsun.
Tehdit eden o arkadaşlar sanırım bir işçinin nasıl iş hakkı fes olur bilmiyor.
Ben kısaca anlatayım. Yetkili sendikada durmadığı için değil, iş yerinde taciz, hırsızlık, iş arkadaşını tehdit ve sizin yaptığınız gibi iş arkadaşına mobing uygularsa iş hakkı fes olur.
Yapılan toplu iş sözleşmesinin madde 4 de diyor ki işçi dayanışma aidatı dilekçesi vererek yetkili sendikaya aidat ödemek suretiyle istediği sendikaya üye olur maddesini hiçe sayan hastanedeki personel şeflerinin bazılarının resmen mobing uyguladığı apaçık ortada.
Suç işledikleri ve yasaları çiğnediklerini bilmiyorlar mı? Üyeleri ellerinde tutmak yine o kurumlarda çalışan ve ayrıca sendikamızı temsil eden temsilcilerimize de aynı durum söz konusu.
Buradan hastane yönetimlerine çağrıda bulunuyorum. Bu tür olayların önüne geçmeleri gerekir. Aksi takdirde genel merkezimiz bu kişiler hakkında resmi işlem başlatacaktır.
Yapılan toplu iş sözleşmesinde yasa ortadadır. Dilekçeyi vererek istediği sendikaya üye olur ve geriye dönük tüm hakkını işçi alır. Bunları bildikleri halde neden bu tür olaylara başvurdukları ortada resmen mobing yaparak işçileri elinde tutmak istiyorlar.
Biz Öz Sağlık Sen Sendikası olarak bu olaylara asla fırsat  vermeyeceğiz. Hala bu tür şikayetler gelmeye devam ederse sendika avukatlarımız konuya el atacaktır.
 
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum