İnternet okuryazarlığı...

“İnternetle Hayat Kolay” eğitimleri Samsunluları internetle tanıştırıyor TTNET, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği  işbirliği ile internet

İnternet okuryazarlığı...
02 Nisan 2015 - 12:40
“İnternetle Hayat Kolay” eğitimleri Samsunluları internetle tanıştırıyor

TTNET, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği  işbirliği ile internet okuryazarlığını artırmak amacıyla başlattığı “İnternetle Hayat Kolay” projesini, Türkiye’nin 20 ilinde sürdürüyor. Proje kapsamında, henüz internetle tanışmamış kişiler internetin hayatı kolaylaştıran uygulamalarıyla tanışıyor.

TTNET, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliği ile Türkiye’nin 20 farklı ilini kapsayan İnternetle Hayat Kolay projesinin duraklarından biri de Samsun. 30 Mart- 1 Nisan 2015 tarihleri arasında Samsun’da bu proje için eğitmen eğitimi yapıldı. Ordu, Samsun, Tokat ve Zonguldak’tan 17 genç eğitimin ardından projenin gönüllü eğitmeni oldu.  Samsun’da 6 genç gönüllü 35 yaş üstü katılımcılara internet okuryazarlığı dersleri verecek. Samsun dan katılan Gönüllü eğitmenler arasında, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Samsun Eğitim Parkı ve Toplum Gönüllüleri İğne Deliği Gençlik Merkezi gönüllüleri de yer almakta. Tegv Gönüllüsü ve İnternette Hayat Kolay Projesi Master Eğitmeni Metehan Güngör, bu projeyi uygularken internet okuryazarlığı oranının arttırılmasını, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteği vermeyi, yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlanmasını ve güvenli internet konusunda toplumun bilgilendirilmesini hedefliyoruz, dedi.

İnternetle Hayat Kolay projesi kapsamında; internete giriş, sosyal medya ve güvenli internet ana başlıklarında dersler veriliyor. Gönüllü üniversite ve lise öğrencileri tarafından verilen derslerde, e-posta adresi alımı ve kullanımı, görüntülü haberleşme, sosyal medya kullanımı, online bankacılık işlemleri gibi konular işleniyor. 2 güne yayılan ve toplamda 11 saat süren eğitimler sonunda katılımcılar sertifikalarını almaya hak kazanıyor.

Ücretsiz olan eğitimlere Mersin, Kahramanmaraş, Karaman, Yozgat, Bingöl, Ordu, Çorum, Bartın, Manisa, Batman, Samsun, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Artvin, Erzurum ve Hakkari illerinde katılmak isteyenler, gönüllü eğitmenlere www.internetlehayatkolay.com üzerinden ulaşabiliyor. 

TTNET Hakkında 

2006 yılında tüm Türkiye’yi internete bağlamak ve dünyayla tanıştırmak amacıyla kurulan TTNET, bugün kurumsal ve bireysel hizmetleriyle sektörde öncü rol oynayan,  müşterilerine bugünün ve geleceğin iletişim teknolojilerini sunan, iletişim ve eğlence şirketidir. İletişim teknolojilerinin üç temel bileşeni olan internet, televizyon ve telefonu birlikte sunan TTNET eğitim, eğlence, iletişim, güvenlik ve işletmelere özel ürünleriyle Türkiye’nin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Şirketin ürün portföyünde başta ADSL, fiber internet erişimi, WiFi kablosuz internet erişimi ve iPass işbirliği ile TTNET WiFi yurtdışı erişim hizmeti, G.SHDSL ve Metro Ethernet internet erişim hizmetleri bulunmaktadır. TTNET; Avea işbirliği ile TTNET Mobil markası altında GSM ve 3G dahil tüm cep telefonu hizmetleri, TTNET Alo markası ile de bireysel müşterileri için sabit telefon erişimi sunmaktadır. TTNET ayrıca; sinema ve televizyonu taşınabilir hale getiren Tivibu Web ve Cep servisi ile ev ortamında TV ekranından ulaşılabilen IPTV hizmeti Tivibu Ev'i de Türkiye’de uygulamaya başlayarak bir ilke imza atmıştır.

İnternet erişim hizmetlerinin yanı sıra TTNET’in katma değerli servisleri arasında yerli ve yabancı birçok şarkıyı dinleme imkanı sunan TTNET Müzik ve dijital oyun platformu Playstore bulunmaktadır. TTNET Güvenlik kapsamında güvenli internet için birçok ürün ve servisi kullanıcılarına sunmaktadır. TTNET İşyerim Paketleri ile de işletmelerin ihtiyaçlarına özel ürün ve servisler geliştirmektedir.

Tek faturada; internet, TV, sabit ve mobil ses hizmetlerini müşterilerine sunan TTNET, Türkiye’de bir “ilk”i daha gerçekleştirerek “dörtlü servis” dönemini başlatan ilk internet şirketi olma kimliği kazanmıştır.  www.ttnet.com.tr

 

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum