İNŞAAT DEYİNCE AKLA KARADENİZLİ GELİYOR!

2'İNCİ SAMSUN İNŞT FUARI 2016’ NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİLDİ TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğa

İNŞAAT DEYİNCE AKLA KARADENİZLİ GELİYOR!
31 Mart 2016 - 20:01
2'İNCİ SAMSUN İNŞAAT FUARI 2016’ NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren firma ve markaların katıldığı, ‘2'inci Samsun İnşaat Fuarı 2016’nın açılış töreni gerçekleştirildi.
83 firma ile 249 markanın yer aldığı fuarın açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı Haluk Şimşek, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Sinop Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

[gallery ids="47604,47603,47602"]

 2’İNCİ İNŞAAT FUARIMIZ İLE ÇIKIYORUZ
Açılış öncesi TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz yaptığı konuşmasında, “31 Mart-03 Nisan tarihleri arasında bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Samsun İnşaat Fuarı'nı açıyoruz. 2016 yılının ilk üç ayı içerisinde büyük bir başarıyla tamamlamış olduğumuz Kitap Fuarı ve Mobilya Fuarımızın ardından, karşınıza 2’inci İnşaat Fuarımız ile çıkıyoruz. Üç ay içerisinde üçüncü fuarımızı açıyoruz. Bu fuarımızın ardından Tarım Farı, Otomobil Fuarı ve Gıda Fuarı ile bu yıl yolumuza devam etmeyi öngörüyoruz. Gelecek dönemler için ise yeni konu başlıkları ile Samsun’da faaliyetlerimize kararlılıkla devam edeceğimizi burada sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.
İLK ADIMI İNŞAATLA ATILMAKTADIR
Samsun Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Ülkemiz gelişen, buna bağlı olarak ihtiyaçları artan bir ülke konumundadır. Diğer ülkelerde olduğu gibi gelişimin ana eksenini ise inşaat oluşturmaktadır. Barajlar, enerji üretim tesisleri, yollar, havaalanları, kentsel mekânlar, fabrikalar, hastaneler ve diğer tüm yaşamsal mekanlar ile o mekanları yaşanılır kılacak tüm altyapının ilk adımı inşaatla atılmaktadır. Geleceğe güvenle yürüme kararlılığında olan bir ülke bu yürüyüşüne hiç şüphesiz ki inşaatla başlayacaktır. İnşaat sektörü kendine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan konumda olup, bu yaygın etki sektörün, ekonominin lokomotifi olma vasfının en temel göstergesidir” diye konuştu.
100 KİŞİDEN NEREDEYSE 90'I KARADENİZLİDİR
İnşaat fuarının şehre büyük katkı sağladığını söyleyerek konuşmasına başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İnşaat fuarı Samsun'da hem iz bırakıyor, hem de sektör dinamiklerine ve kente önemli katkı sağlıyor. İnşaat deyince akla Karadeniz ve Karadeniz insanı geliyor. Türkiye'de inşaat sektöründe olan 100 kişiden neredeyse 90'ı Karadenizlidir. Çünkü Karadeniz'in o çilekeş insanlarının çoğu geçimini sağlayabilmek için inşaat sektörüne girmiş ve oralarda da büyük başarı göstermişlerdir. Sizin anlayacağınız inşaat sektörünün başarılı büyük iş adamlarının neredeyse yüzde 90'ı Karadenizlidir. Karadeniz'in göz bebeği olan  Samsun'umuzda da böyle bir inşaat fuarının yapılması oldukça önemli. Büyük inşaat firmalarını Samsun'daki fuarda buluşturalım ve teşvik edelim istiyoruz. Ben inanıyorum İstanbul'da organize edilen bir fuar kadar Samsun'daki inşaat fuarları da büyük ses getirecektir. Bunun için yapmamız gerekenler ne ise hepsini yapacağız” dedi.
MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜNDE BAŞARI ELDE EDİYOR
Türkiye'nin müteahhit şirketleri sıralamasında dünyada ikinci sırada olduğunu belirten Vali İbrahim Şahin "Samsun bir zamanlar fuarlar şehriydi. Ama bir dönem iniş yaşamıştı. Şimdi de Samsun fuarlar kenti olma yolunda çok emin adımlarla gidiyor. Burada yapılan kitap fuarında 110 bin kişinin ziyaret ettiğini duyduğumda adeta uçtum. Biz kitap okumada handikapların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bunu bir şekilde aşmamız gerekiyor. Bu inşaat fuarı emin olun beni çok heyecanlandırıyor. İnşaat sektörü bazen 3 bin, 5 bin, bir evde neredeyse 13 bin farklı enstrümanın olduğu bir alandan bahsediyoruz. Tüm dünyada inşaat sektörü diğer finansal ölçümlerinde bir şekilde anahtarı oluyor. Gayrisafi yurt içi hasılaya kıyas olarak kişi başına düşen milli geliri kıyaslıyorlar ve konut satışına bakıyorlar. Ama özellikle dünyada 2008 yılındaki daralmadan sonra konut sektörü en azından bizim ülkemizde olumsuzluğun teğet geçmesine neden oldu. Bir de Türkiye ciddi anlamda müteahhitlik sektöründe başarı elde ediyor. 2013 yılı verilerinde Türkiye, 250 en büyük müteahhit sıralamasında 42 müteahhit ile dünyada ikinci sırada. Birinci sırada da 62 müteahhit şirketi ile Çin yer alıyor” diye ifade etti.
HERKESE YÜREKTEN TEŞEKKÜRLERİMİ İLETMEK İSTİYORUM
Bu aslında çok ciddi bir şekilde bizi yukarıya doğru çekmektedir. Konut sektörü inşaat sektörünün bir parçası olduğunu vurgulayan Vali İbrahim Şahin ,”Son 10-15 yıl içerisinde ülkemizde çok ciddi projelere imza atıldı. Bu sektör içerisine biz mutlak suretle Üniversitemizi ve üniversiteleri devreye koymamız gerekiyor. Eğer üniversitelerimiz AR-GE konusunda katkı sağlar, bir taraftan da yatırımcılarımız devreye girerlerse gerçekten çok ciddi anlamda mesafe alırız. Ben bu fuara katılan inşaat sektörü sahiplerine, belediye başkanlarına ve diğer katılımcı firma sahiplerine ve emeği geçen herkese yürekten teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu fuarın insanımıza, Samsunumuza ve ülkemize hayırlar getirmesin diliyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ‘2'inci Samsun İnşaat Fuarı'nın açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte fuara katılan firmaların ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum