Reklam
Reklam
Reklam

İmmün Plazma Bağışıyla Hastalara Umut Oldu

Samsun Sağlık Müdürlüğüne bağlı Çarşamba Devlet Hastanesinde görev yaparken koronavirüse yakalanan göz doktoru Serdar Kuruca, “Bir haftalık tedavi sonucu hastalığı yendim” dedi.

Reklam
İmmün Plazma Bağışıyla Hastalara Umut Oldu
20 Eylül 2020 - 22:17
Reklam
Tedavisinin ardından görevine dönen göz doktoru Serdar Kuruca, “Diğer hastalara umut olmak için Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğüne gelerek immün plazma bağışında bulundum” dedi.
Hastalara Ne Kadar Faydalı Olduğunu Gördüm
Hastalığa yakalandığında şiddetli terleme atakları geçirdiği belirten Çarşamba Devlet Hastanesi göz doktoru Serdar Kuruca, “Çok şiddetli şekilde kas ve eklem ağrıları hissettim. Bu normal kas ve eklem ağrıları gibi olmuyor daha şiddetli kemikleriniz patlayacak gibi oluyor. Sırtüstü yatamıyorsunuz. Hastalığı çok şükür atlattım ama ben görev yaparken immün plazmanın hastalara ne kadar faydalı olduğunu gördüm. Tedavi bittikten sonra 28 günlük süreci bekledim ve bağışçı oldum. İnşallah başka hastaların iyileşmesine umut olacak” diye konuştu.
Vatandaşlarımızın da Bağışta Bulunmasını İstiyoruz
Çarşamba Devlet Hastanesinde görev yaparken koronavirüse yakalanan göz doktoru Serdar Kuruca'nın örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç,” İmmün plazma tedavisi sonucu hastaların iyileşmesi sonucunda Samsun'da Kovid-19S geçirmiş kişilere ulaşıyoruz ve immün plazma bağışında bulunmaları için Türk Kızılay ile yoğun şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda doktorumuz da hem sahada yoğun şekilde çalışırken hem de geçirdiği hastalık sonrasında diğer hastalara umut olmak için bağışta bulundu. Aynı şekilde hastalığı geçiren vatandaşlarımızın da bağışta bulunmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum